|
Centrum czy osiedle...co wybrać |
Centrum czy osiedle...co wybrać
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam, mam pytanko, mam nadzieje, że pomożecie mi w rozwiązaniu problemu, bo ja mam już tatalny mentlik w głowie:):):) chciałabym otworzyć salon masażu (rollmasaż, fotele itp). Mam do wyboru dwa lokale..w samym centrum, duże natężenie ruchu, 100m2, pierwsze pietro ale dzielnica, jak to w centrum dość biedna..oraz lokal na średniozamożnym, dość dużym osiedlu, na parterze, duże witryny ale nateżenie ruchu bardzo małe...sama już nie wiem, co zrobić, oba są świetne. Pomóżcie, bo z mężem dostajemy już crazy w głowach:):) thx:)
widzę, że temat jest naprawde trudny, skoro nikt nie odpowiedział:):):)):
Ile mieszkańców ma miasto ?
500 tys.
sorki:) 450 tys.
No naprawde ciezki orzech do zgryzienia.Jak sie tak zastanawiam to sam nie wiem na co bym sie zdecydowal.Ale mysle ze moja decyzja chylila by sie jednak w kierunku tego lokalu w centrum.Przeciez Twoimi klientami nie musza byc tylko ludzie tam mieszkajacy.A duze naterzenie swiadczy o tym ze sporo ludzi Twoja dzialalnisc zauwazy.A z biegiem czasu mozesz rowniez wynajac ten lokal na osiedlu :-))I bedziesz rolowac tu i tam:-))Pozdrowionka i zycze trafnej decyzji.
jestem tego samego zdanie, ale mój maż sie upiera:):) zastanawiamy się, czy ludziom będzie chciałan się jeżdzić z obrzeży do centrum po to żeby sie wymasować:)
Jeśli takie duże to ja bym brał tylko centrum. Jak będzie good job to będą lgnąć z całego miasta
Centrum to jednak centrum. Nie musisz ściągać klientów.
Sama zauważyłaś, że przy tym lokalu w centrum jest duże natężenie ruchu. A przy tym na osiedlu jest małe. A zariabasz na tych klientach, którzy przechodzą obok Twojego salonu, a nie na tych, którzy siedzą w domu. Będąc w centrum, tam gdzie jest dużo ludzi, trafiasz do większej ilości społeczeństwa z różnych klas. Poza tym biedna klasa się nie masuje, więc i tak będziesz mieć klientów, których będzie stać na dojazd (prawdopodobnie własnym samochodem). Moim zdaniem lokal w centrum. P.S. Robiłaś listę "za" i "przeciw"?
robiliśmy różne listy:) ale wiecie jak dwoje ludzi ma inne zdanie, to lista wychodzi na zero:):)
Jest tak, jeśli kierujecie się emocjami. Jeśli pod uwagę weźniecie tylko fakty i liczby to dla obojga będą takie same.
czyli waszym zdanie lepsze jest centrum??:):)
tak
Moim zdaniem, moglibyście zrobić małe badanie rynku, jednego i drugiego.
Jeszcze raz zrobić listę ("za" i "przeciw") i wziąść pod uwagę tylko liczby i fakty, a założenia odrzucić (oprócz tych wynikających z badania), ponieważ wszystkie założenia nie potwierdzone badaniami wynikają z wypływających z nas emocji. Wiem, że czasem nie chce się robić takiego badania i myśli się, że jakoś to będzie, bo jak będę wykonywał dobrze swoją pracę to klienci przyjdą. Też racja. Ale jeśli masz problem z wyborem, to proponuję właśnie takie rozwiązanie. Pomoże to zredukować emocje i decyzja będzie bardziej obiektywna i trafna.
dzieki bardzo:) troche nam sie w głowach rozjasniło:):)..a skoro tak miło nam sie rozmawia, mam jeszcze tylko jedno małe pytanko:):) ten lokal w centrum jest na 1 piętrze (mieszkanie) czy myślicie, że może to stanowić problem dla ludzi??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Centrum czy osiedle...co wybrać": - Osiedle - EKO Osiedle - Dane na FV os. a osiedle ? - Osiedle Orchidea w Węgrzcach ?? - Bezpieczne i ekologiczne osiedle
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|