Witam
Chciałbym dowiedzieć się czegoś od osób już prowadzących takie centrum. Mój pomysł na firmę: to centrum edukacji, które świadczyłoby zajęcia z gimnastyki korekcyjnej i rytmiki (w przedszkolu) oraz nauke języków angielskiego i niemieckiego w przedszkolu oraz dla grup zorganizowanych w wieku szkolnym, gimnazjalnym i dla młodzieży ze szkół średnich.
Obydwoje z żoną mamy ukończone studia wyższe na kierunku wychowanie fizyczne z przygyotowaniem pedag. z tytułem mgr, ja dodatkowo ukończyłem studia licencjackie na kierunku lingwistyka stosowana języka niemieckiego i angielskiego.
Firmę chcemy otworzyć w 10 tyś miejscowości, w której nie ma nic podobnego. Była jedna szkoła językowa, jednak z powodu konkfliktu z prawem właściciela została zamknięta.
Wraz z żoną pracujemy w szkole na umowie o pracę (na czas nieokreśłony) mamy sporo wolnego czasu (mamy ok 18h tygodniowo zajęć)
prosiłbym o opinie czy warto spróbować i najlepiej od czego zacząć? czy tylko na razie ukierunkować sie na przedszkola? a w późniejszym czasie poszerzyć działalność o szkoły i inne kursy ?
osoby w temacie proszę o rady, aha z żoną firmę chcemy prowadzić w dwójkę + zatrudnienie osoby do księgowości..
pozdrawiam Rafał