Witam wszystkich:) Od wczoraj zdążyłem przeczytać wszystkie (!!!) posty w poszukiwaniu czy ktoś wpadł na podobny pomysł. A tu psikus, bo nie. Co powiecie na centrum korepetycji językowych? Koreptycje oczywiście istnieją i to od lat, ale tak sobie pomyślałem, że może czas to wszystko uporządkować- ludzie mają jeden telefon, jeden adres i wiedzą że tutaj załatwią z czasem wszystkie korki, może także związane z matematyką, fizyką itp. A teraz konkrety:
1) nawiązuję współpracę z lektorami, jeśli się godzą na zaoferowane przeze mnie warunki, są do mojej dyspozycji z własnym środkiem transportu (lub bez)
2) akcja reklamowa- prasa, internet, ulotki
3) dzwonią ludzie, bo dowiedzieli się, że powstało profesjonalne centrum korepetycji językowych (głownie angielski, niemiecki, francuski, sam jestem anglistą) i chcą zapisać ich dziecko/siebie.
Za 1 h lekcyjną ludzie płacą 35 zł z dojazdem do domu. 30 złotych wędruje dla lektora, dla mnie 5 zł. tych 5 zł razy 2 lekcje w tygodniu razy 4 tygodnie=40 zł. Więc przy założeniu, że jest przynajmniej 10 osób dostaję 400 zł brutto od jednego lektora za jedną osobę. A jest przecież angielski, niemiecki, francuski, inne jezyki, no i matma,i wiele chętnych (w założeniu) Moja rola sprowadza się do odbierania kasy...Sprowadźcie mnie na ziemię....please. Korki odbywałyby się na terenie 2 dużych ponad 200-tysięcznych miastach, więc 400 tysięczy ludzi to nie mało. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Za wszystkie serdecznie dziękuję:)
I JESZCZE JEDNA BARDZO WAZNA RZECZ: ILE BYLIBYSCIE W STANIE ZAPłACIć ZA 1 H LEKCYJNą WIEDZąC żE PRZYCHODZI DO WAS PROFESJONALISTA I PRZYJEżDżA DO DOMU? Dałem za dużo/mało??? wielkie dzięki.