Witam!
Mieszkam w dużej,zamożnej miejscowości położonej blisko Warszawy...Mam zamiar w najbliższym czasie założyć własne centrum samochodowe, które obejmowało by warsztat samochodowy(geometryka kół,zawieszenie,wulkanizacja,możliwa myjnia,tapicerka i blacharka) kwestia dogrania całości..oprócz tego obok byłby sklep z częściami samochodowymi(części,felgi,radia,elektronika itp) Myślę również sprowadzać auta z niemiec i obok byłby na początek nieduży komis...ogólnie można powiedzieć że było by tam wszystko co związane z samochodami...mam teren pod taką działalność i kapitał ...ale czy ktoś wie jakiego rzędu są to koszty??mam w Niemczech człowieka który wiele lat zajmuje się samochodami ,jest mechanikiem i handluje częściami...mam zamiar kupić busa dostawczego i lawetę...przywożę części no i kilka samochodów... w mojej miejscowości jest jakiś kiepski sklep z częściami,myjnia nio i kilku mechaników ale nie są to wykwalifikowane warsztaty...komisu nie ma...chciałbym naprawiać również te nowsze samochody co wiązało by się z posiadaniem porządnego sprzętu ale jestem na to gotowy...było by tu wszystko w jednym miejscu....jakieś 10 km ode mnie jest warsztat ,całkiem niezły,często tamtędy jadę i mają tam spory ruch...nie mam zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o biznes samochodowy dlatego też zwróciłem się do was o pomoc....czy taka inwestycja ma sens?czy konkurencja w tej dziedzinie nie jest zbyt duża?czy poprzez szacunek do klienta i rzetelne wykonywanie swojego fachu można w tym zdobyć klientów? nie mam zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o biznes samochodowy dlatego tez zwracam się do Was z prośbą o radę,każda będzie dla mnie dodatkowym doświadczeniem ! z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
POZDRAWIAM!!!