|
Ceny usług budowlanych |
Ceny usług budowlanych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Jestem tzw. złotą rączką i trochę robię remonty znajomym. Myślę o otworzeniu małej firmy remontowo-budowlanej, ale nie wiem czy to mi się opłaci. Czy istnieje jakiś oficjalny cennik usług budowlanych? Bo jak przeglądam ofert firm w internecie to przedstawiają się różnie. Są znaczne różnice w cenach za te same usługi. Nurtuje mnie jeszcze to, czy będę mógł wyjeżdżać za granicę i tam świadczyć usługi (Kafelki, malowania itp.) Czasem jeździłem do Niemiec i robiłem przy montażu stoisk handlowych na różnych targach, ale teraz chcą abym zarejestrował działalność, żebym mógł wystawiać im faktury. Jak zostanę opodatkowany w takim wypadku? Będę wdzięczny za pomoc.
Profesjonalne wyceny robi sie w oparciu o KNR-y tzw.katalogi nakładów rzeczowych ,a ceny roboczogodzin,materiałow itp z sekocenbudu, jeżeli chodzi o kosztorys ofertowy(powykonawczy z faktur )
Wielkie dzięki za pomoc.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ceny usług budowlanych": - Do nadzoru usług remontowo - budowlanych oraz wnętrzarskich - Ceny usług budowlancyh Francja - Ceny sprzętu komputerowego na allegro a ceny w hurtowniach.. - Mieszkania za 1/3 ceny grunty rolne za 1/10 ceny- LEGALNIE - produkcja prefabrykatów budowlanych
• Strona 1 z 1
|
|