Witam, pomysl jest troszke nie dopracowany ale kreci mi sie po glowie :-).
Uwazam ze swietna idea bylo by wybrac w srod wszystkich budowlancow tych solidnych, ktorzy potrafia stawic czola zadaniu, dzieki temu tez powstal by system certyfikatow dla tego typu osob, mam tutaj na uwadze bardziej pojedyncze firmy czy ewentualnie do 5 osob. Pracownik mojej firmy aby nadac tytul sprawdzonego pracownika, przez okres powiedzmy 2-3 miesiecy, w zaleznosci od ilosci wykonywanych przez niego zlecen, bedzie biernie dopatrywal jego wykonanie, dokladnosc, i sumiennosc, po czym odbedzie on kurs praktyczny w hali naszej dzialalnosci, przy profesjonalnym oku fachowca wyzszej rangi, badanie rowniez opinii poprzednich klientow danej osoby . W momencie otrzymania certyfikatu nastepuje podpisanie umowy, w ktorym jasno okresla sie wspolprace z zakresu otrzymywania zlecen gdzie 15 % kwoty trafialoby na nasze konto bankowe. Dzieki temu ludzie ktorzy niepewnie podchodza do ogloszen w gazecie czy w poszukiwaniu dobrych ekip budowlanych, beda mieli sprawdzone propozycje wynajecia fachowca/ów, w momencie nie wykonania poprawnosci zadania u klienta zgodnie z jego planami co do danej sciany czy pomieszczenia, zostaje on obciazony kosztami zwiazanymi z calym asortymentem ktorego uzyl, i nie zostaje udzielona mu zaplata za wykonanie pracy- po drugiej tego typu sytuacji nastepuje rozwiazanie umowy. Istnieje znak polskiej zdrowej zywnosci, moim celem byloby rozpowszechnienie rowniez mojego znaku na skale ogolnopolska, ktora bedzie kojarzyla sie z jakoscia i solidnoscia, oraz komfortem zwiazanym z uczciwa zaplata za konkretna obsluge.
Jak sie pomysl podoba...?