|
Chcę otworzyć małą kawiarnię z winami, kawą idomowym ciastem |
Chcę otworzyć małą kawiarnię z winami, kawą idomowym ciastem
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałabym, aby to była kawiarnia głównie dla kobiet. Czy mogę piec takie ciasta we własnym domu? Jakie zezwolenia muszę posiadać? Lokal mam własny, ma 55m. Czy macie pomysł na jakąś inną działalność?
Myślę, że taniej będzie kupić gotowe ciasta, zerknij do Makro w których jest stoisko Piekarnia. Ciasta w naprawdę rewelacyjnych cenach.
A dlaczego tylko kobiety? Zamykasz rynek na obroty generowane przez mężczyzn?! Zwykle kobiety chodzą z facetami do kawiarenek np tzw. zakochani to 40 – 50 %. Kawiarnia we własnym lokalu, bardzo dobry pomysł, nawet przy małych obrotach myślę ,że dasz radę wyjść na swoje. Odchodzi czynsz a to już bardzo dużo. Ważny jest pamiętaj fajny wystrój i klimat, coś oryginalnego, i światło dobrze zaaranżowane to podstawa. Kawiarnia powinna być jasna a zarazem ciemna, ludzie nie powinni z stolików obok zaglądać sobie w oczy ale jednak powinni to robić ale z poczucia zainteresowania, dyskretnie. Kawiarnia to tajemnicze miejsce w którym powinniśmy się czuć bezpiecznie jako ludzie i jako obserwatorzy. Dlaczego tak tajemniczo pisze? Do kawiarni chodzi się z różnych powodów, myślę, że pierwszym jest ciekawość innych ludzi a potem zjedzenie czegoś smacznego. To na razie na tyle. Pozdrawiam. :mrgreen:
Głupoty.
Czy ktoś inny zna odpowiedź na to pytanie?
ty chyba nie rozumiesz. ciasta z makro. daruj sobie. chodzi o to, zeby to samokowalo, zeby lokal mial dusze. bardzo dobry pomysl
to świetny pomysł. ja też chcę otworzyć kawiarnię:)
moim zdaniem ciasta domowe to coś co powinnaś podawać. Dużo ludzi w sumie większość woli kosztować takie ciasto niż miałoby być ono kupione w markecie!!!! Ciasta domowego wypieku robią furorę tak samo jak np.pierogi, placki ziemniaczane. Sama pewnie nie chciałabyś iść do restauracji i jeść ich z paczki!! :)))) życzę powodzenia!!!
Tez o tym myslalem... Alkohole (wypasione drinki) , kawa i herbata na tysiac sposobow, ciasta, lody plus tam jakies przekąski typu orzeszki, chipsy itp. Jedzenia bym nie robił bo wiadomo sanepid i duże wymagania. Z ciastem nie wiem czy domowe można sprzedawać ale wolałbym się umówić z ciastkarnią i dogadać się co do cen... oni robią to fachowo a w domu ? moze troche taniej ale ile roboty... Codziennie rano po odbiór do ciastkarni i z głowy :) Myślę, że pomysł dobry
Biorąc pod uwagę, że wątek został rozpoczęty 25 mar 2006 powinniśmy raczej pytać autorki jak poszło, a nie doradzać jak wystartować:)
Szkoda, że autorka już się na forum nie udziela:/ pozdrawiam Piotr Sz. http://www.creall.pl
ja tez jestem ciekawa jak jej poszło
Sprawdź również podobne tematy:
- Chcę otworzyć kawiarnię
- Chce otworzyć małą bazę noclegowo-gastronomiczną - Otworzyc Restauracje / Kawiarnie - Otworzyc Restauracje / Kawiarnie - Chciałbym otworzyć kawiarnie pod szyldem istniejącej sieci - Chcę otworzyć sklep zoologiczny chcę się ubiegać o dotację - Mam zamiar otworzyć małą firme remontowa - Chciał bym otworzyć małą firmę transportową - Mam zamiar otworzyć mała hyrtownie z art.biur Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|