Witam, moim pomysłem na biznes, który ma szanse zaistnieć jest sklep internetowy. Sprawa wygląda następująco:
Nie mogę otworzyć DG z powodu umieszczonego po lewej stronie :) Mama posiada sklep kosmetyczny, sam sprzedaje dużo na allegro. Chciałbym wykorzystać sklep mamy i pod niego podczepić swój sklep internetowy, na mame brać towary z hurtowni i sprzedawać, wystawiać FVAT również na tą firmę. Chodzi mi o to aby ktoś podał czy to ma szansę istnienia ? Jakie miałbym koszty ? Początkowe i miesięczne ? Dodam, że chciałbym sprzedawać produkty z tej samej branży lub podobnych. I jeszcze taki problem, w sklepie nie ma komputera, co o tym myślicie ? Czy to przeszkadza ? Mógłbym również założyć nową DG na ojca ale koszty będą wtedy jak dla mnie zbyt wysokie ...
Nie mam też dużo pieniędzy do zainwestowania, myślę, że około 2/3 tyś + towar (choć będe mógł też wystawiać to co jest w sklepie, i ja pomoge i mi pomogą :) ) ale to i tak dopiero za jakiś czas bo teraz zainwestowałem w towar z niemiec (na szczęście tylko 1 szt. :) )
Co o tym myślicie, też zależy mi na odpowiedzi prawwnej na jakiej zasadzie miałoby to działać. Choć jutro i tak wybieram się do księgowej ... Pozdrawiam