Witam!
Ostatnio zacząłem się interesować biznesem, chciałbym wkońcu coś otworzyć.
Moim planem na biznes to stworzenie sklepu internetowego z wszelakimi częściami do komputerów każdego typu oraz stworzenie serwisu informacyjnego o tematyce komputerowej całego świata.
Mieszkam w UK i to właśnie daje mi stworzenia sklepu w dwóch państwach naraz.
Mógłbym zrobić jedno miejsce w Polsce, którym zajmowałby się mój współwłaściciel, a drugie powstałoby w Anglii i to właśnie ja byłbym jego właścicielem.
Generalnie pomysł jeszcze dokońca niedopracowany, największym zastanowieniem to stworzenie witryny i całej aglomeracji reklam, które skutecznie zachęcały i przekonywały pośrednich klientów do odwiedzania mojej strony, a z czasem ceny i promocje, oraz poczucie pewności przekonało ich do zakupu właśnie w moim sklepie.
Z analizy rynku wynika, że konkurencja jest duża, ponieważ takich serwisów internetowych jest sporo.
Mam już sposób, nie wiem czy skuteczny, ale musze zaryzykować i go użyć, aby przyciągnąć potencjalnych klientów właśnie do mojego sklepu m.i, Promocje, rabaty, stworzenie kart stałego klienta oraz możliwość zwrotu towaru do 10dni bez podania przyczyny zgodnie z ustawą prawną w UE.
Reszty szczegółów nie chcę zdradzać, bo dużo jeszcze mam do dopracowania.
Największym problemem jest dla mnie znalezienie odpowiedniego oprogramowania sklepowego, chodzi mi o bazę danych, panel administratora, oraz całej bazy skryptów takich jak dodawanie części do bazy danych, możliwość pisania newsów na stronie, etc.
Udało mi się znaleść jeden, ale cena to drastyczne 4.500zł i zastanawiam się czy nie poszukać czegoś pod dzierżawę. Niestety minusami tego są wieksze wydatki, bo przecież sklepu nie będe zamykać po 5 miesiącach, tylko postaram się utrzymać na rynku w miarę możliwości i jeżeli wchodzi tutaj dzierżawa i opłaty miesięczne, to bardziej opłaca się wykupić oprogramowanie i zestawienie tego na dedykowanym serwerze.
Proszę tutaj o radę i pomoc, który mógłby rozjaśnić mi w głowie. Może ktoś chce polecić jakieś firmy które przygotowały by cały design strony i oprogramowanie pod takie przedsięwzięcie?.
Pozdrawiam i prosze o pomoc.