|
Chce pozyczyc znajomemu 150.OOOzl. |
Chce pozyczyc znajomemu 150.OOOzl.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam. Chce pozyczyc znajomemu 150.OOOzl. 2% miesiecznie na 24mies. Czyli pozyczam mu 150k a on mi mies daje 3k a po 2 latach 150k oddaje. Jak najlepiej sie zabezpieczyc ?
nie pozyczac mu
-:) stracisz i znajomego i kasę -:) ale zyskasz cenne doswiadczenie
Najlepiej spisać umowę w formie aktu notarialnego, choćby ze względu na US, oraz warto zrobić zabezpieczenie na nieruchomości znajomego.
Weksel moim zdaniem jest "gówno" wart w dzisiejszych czasach jak nie będzie z czego ściągać wierzytelności.
jakby znajomy miał nieruchomosc , to pod takie zabezpieczenie KAZDY BANK MU DA KREDYT
CHYBA TROCHĘ NIZEJ OPROCENTOWANY NIZ 24 % najczesciej jak ktos nie dostał od banku kredytu to nie ma na czy zabezpieczyć wtedy tylko desperat da sie na to namówić i notarisz tez ni epomoze bo i tak nie bedzie z czego sciągać -:)
nie masz racji można mieć zabezpieczenie warte milion złotych i nie dostać 150.000zł hipoteki.
jesli hipoteka jest czysta to pod takie zabezpieczenie jak nie jeden bank to inny i tak da kredyt
ja dam np pod takie zabezpieczenie -:) i na takich stawkach jak bank albo lepszych -:) jest takie wielomilionowe zabezpiecznie to ja się pisze
Nie pożyczaj bo stracisz kasę - musisz zmieć solidne zabezpieczenie - ja mam kasę, pożyczam na krzywy ryj i 99,99% nie oddaje nic nigdy - w sądzie z jednym kolegą 7 lat walczę już a kasa mała.
czy rozumiesz pojecie zabezpieczenie ?
jesli komys daję 150 000 a zabezpieczeniem jest wielomilionowa nieruchomosc , z cesją na tego kto udziela pozyczki w przypadku kiedy ta pozyczka nie bedzie zwrócona na czas i w całosci to jak moze ,,nie oddać"? a niech nie oddaje -:)
Zabezpieczenie 100% wartości kredytu + 40% to minimum.
Umowa notarialna + odprowadzenie podatku to podstawa to ewentualnych roszczen w razie gdy znajomy nie będzie płacił. Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Chce pozyczyc znajomemu 150.OOOzl.": - Chcę pożyczyć - Chcę pożyczyć 15-20 tyś - WARTO - Szukam kogos kto chce pozyczyc 200tys. - Potrzebuje pożyczyc 50 tys. - Potrzebuję pożyczyć 35-45 tys zł
• Strona 1 z 1
|
|