|
Chciał bym produkować odzież lekarska |
Chciał bym produkować odzież lekarska
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chciał bym produkować odzież lekarska (fartuchy, spodnie) chciał bym wiedzieć jakie atesty są potrzebne. Czy to materiały posiadają atesty? jeśli tak to gdzie można kupować takie materiały?
To bawełna barwiona w kolorze seledyn lub jasno niebieski, przynajmniej tak myślę, są jakieś wymogi co do wzoru , projektu, ale to nic wielkiego do pokonania, o atestach nie słyszałem, prawdopodobnie musiałbyś postarać się o certyfikat. Uszyć, zapakować, wszyć metke nie problem, schodki zaczynają się przy zbycie a to już przynajmniej region wojewódzki i w przetargach bo taką odzież lekarze i reszta załogi dostają w miejscu pracy, no chyba żeby wejść w układ z prywatnymi przychodniami :) To doskonały pomysł, jeśli masz kontakty w służbie. Wydaje mi się że sporo ubrań szyte w chinach pod nadzorem CE inżynierów itd, czyli import i w dodatku coraz lepszej jakości zlecany przez takie np.polskie firmy. Prowadzę hurtownie odzieży ochronnej, ale to zupełnie inny temat. Towar w 98% z chin i niewiele osób wie że te najlepsze produkty są właśnie z importu zgodne z CE. W produktach wciąż sie zmienia na lepsze, specjalistyczne rzeczy są już dopracowane i jakościowo nawet lepsze od polskich . niestety ;( powodzonka
wiesz co do materiału atestowanego to się dowiedziałem, nazywa się on Medical. Jest w miarę dostępny, tylk onie wiem czy muszą byc jeszcze jakies atesty na te ubrania. A co do pomysłu to wpadłem na niego przypadkowo. Jestem przedstawicielem handlowym w firmie kurierskiej i akurat miałem spotkanie z klientem który sprzedaje właśnie tak przez internet i powiem ci ze ok 300 paczek w miesiącu wysyła. Więc mam nadzieje ze i mi się uda.
Dzięki za podpowiedź. a przypadkiem lekkie kontakty w szpitalach tez mam bo poprzednio pracowałem w firmie z materiałami biurowymi i właśnie obsługiwałem pare szpitali
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Chciał bym produkować odzież lekarska": - Przychodnia lekarska w UK - Specjalistyczna Praktyka Lekarska... - Wydzierżawię Przychodie Lekarską k. Poznania - Chciał bym otworzyć małą firmę transportową - Chciał bym dostać dotację na istniejącą już firme
• Strona 1 z 1
|
|