Witam
Od co prawda niedawna z dużym zaciekawieniem śledzę tutujsze forum .Osobiście jestem człowiekiem z branży już od 12 lat tz dokładnie tyle czasu zajmuję się różnego rodzaju formami działalności były to sklepy spożywcze handel hurtowy komisowy giełdy targi sprzet agd ogrodniczy itpZawsze w pore udawało mi się przebranżowić na coś co innego głowa huczała mi od pomysłów i jakoś to zawsze było .Obecnie niewiem może to juz wiek może ostrożnośc z mojej strony brak mi tej młodzieniczej werwy z jaką kiedyś wprowadzałem w życie kolejne moje pomysły na biznes Oczywiście ktoś zapyta dlaczego tak często rezygnowałem z poszczególnych form działalności i tu odpowiadam najpierw była to ekspansja sklepów wielkopowierzchniowych potem zalała nasz rynek fala chińszczyzny a ja zawsze nastawiałem się na rozwój nie na walkę o przetrwanie i utrzymywanie ludzi których zatrudniałem .Przeczytałem bardzo dużo postów z tego forum i uważam że naprawdę dużo pomysłów jest godnych uwagi przy naprawdę odpowiedniej logistyce i ZAANGAŻOWANIU wiekszośc może być strzałem w 10 Np. Pomysł z produkcją łóżek metalowych jeśli na coś jest zbyt ja osobiście jestem zaskoczony jakimikolwiek oporami przed wdrożeniem produkcj na artykuł który jest tak szeroko poszukiwany hmm ok ale w sumie nie o tym chciałem pisac otóż chciałbym poddać ocenie mój świeży pomysł na biznes i proszę o szczerą krytykę jeśli coś jest nie tak w mojm rozumowaniu .
1- Jako docelowy produkt mojego biznesu chciałby sprzedawać CZAS -dlaczego ???-Ponieważ uważam go za jeden z najbardziej brakujących artykułów jakim dysponujemy
2 Tak kombinując zastanowiłem się nad produktem w naszych domach którego zakup poświęca nam najwięcej czasu i tu wkraczam ja tz najpierw poprzez ulotkę informacyjną o możliwości zakupu po NAPARWDĘ KONKURENCYJNEJ CENIE dużego sprzętu agd wykorzystując swoje dobre kontakty w tej dziedzinie mam naprawde dostęp do dobrych cen Dodatkowo zapewniam fachowe doradztwo przy zakupie umożliwiam zakup na raty weryfikacje zdolności kredytowej przeprowadzam w domu klijęta zapewniam utylizacje starego sprzetu i dodatkowo jakiś gadżet w prezencie .Sprzęt dostarczam w dniu zakupu instaluje wyjaśniam jak prawidłowo eksplaatować obiecuje pomoc w kontaktach z serwisami .Teraz zastanówmy się wspólnie czy to ma sens
Klijęt nie musi chodzić po sklepach zresztą jak chce to może a to nawet lepiej bo przekona się że proponowany przezemnie sprzęt jest tańszy ja omijam magazynowanie całą kadre pracowników czynsze za lokal itp wiec napewno mam z czego opuścić Klijęt widzi za co płaci i ma bezpłatny transport dla wielu ludzi to jest nadal poważny problem.Klijęt jest traktowany indywidualnie i kupuje u siebie w domu a więc w miejscu gdzie czuje się bezpiecznie .
3 Zadowolony klijęt to pewnych 2 następnych ponieważ zaoszczędził czas kupił tanio i dostał prezent .
Teraz troszkę logistyki
1 Wynegocjowanie dobrych cen u producentów i importerów
2 Duży magazyn -ja mam
3 Dwa samochody dostawcze -1 mam
4 Ulotka informacyjna z telefonem możliwośc wysłania smsa na który zawsze trzeba oddzwonić do klijęta ulotka musi być zrobiona perfekcyjnie i przejrzyście.
5 Umowa z kilkoma bankami -bardzo dogodne raty
6 Trzech pracowników na początek
7 Rynek zbytu 5 miast po ok 80 tys ludności
8 Pod żadnym pozorem nie korzystam z firm kurierskich które potrafją zniszczyć dosłownie wszystko -doświadczenie życiowe