|
Chcialbym zainwestowac ok.4tys.$, gdzie je ulokowac, w czym? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
prosze o ciekawe porady, interesuje mnie lokata max. na rok czasu, czy na gieldzie z tak suma mozna cos zrobic?
Jeżeli nie masz doświadczenia to za giełdę się nie zabieraj. Zainwestuj w jakiś fundusz akcyjny, np. Legg Mason.
Ejże... zawsze musi być ten ekhm... pierwszy raz;) Jeśli podzieli tą kwotę na pół, to będzie mógł pozwolić sobie na bankructwo (niestety, większość graczy chociaż raz w życiu zapłaciła takie "frycowe"). Jeśli nie potrzebujesz tych pienoędzy na jedzenie i ubranie, to jest to jakiś pomysł dla Ciebie. Wiedzy zdobytej nikt Ci nie odbierze. pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Nasz niesamowity System inwestowania jest w pełni zarządzany I monitorowany przez grupę działających z sukcesami inwestorówmających wieloletnie doświadczenia na rynku Forex. Ta odnosząca sukcesy grupa zarządzać będzie Twoimi środkami w Twoim imieniu.Od momentu dokonania przez Ciebie inwestycji będzie robić dosłowniewszystko aby zmaksymalizować Twoje zyski każdego miesiąca.
To jest mój GG;8480799
Jeżeli te pieniądze leża u Ciebie na koncie i nie są Ci az tak bardzo potrzebne, to powinieneś zainwestowac na giełdze.Oczywiście wcześniej zapoznaj się z tą tematyką,poczytaj książki np. "Zawód inwestor giełdowy" Aleksandra Eldera albo "Międzyrynkowa analiza techniczna" John Murphy. Nawet jesli straciłbyś te pieniądze,to nauczyłbyś się inwestowac na giełdzie,poniewaz nie ma inwestora który by nie stracił pieniędzy.Najważniejsze to jak najwcześniej ucinać straty.
Popieram:) I nigdy nie wierz naganiaczom i szarlatanom z forów piszących o "cudownych metodach" i "ostatnich okazjach". Życzę sukcesów:) Karol Szczepański ProLans Investments
kup mewe i czekaj na split i emisje nowych akcji z pp
Ktory fundusz akcyjny polecalibyscie teraz kupic? Ktory moze osiagnac jakas przyzwoita stope zwrotu?
ja polecam podzielic to na 3 czesci z czego
20% zainwestować w wiedze - czyli ksiazki ew. ksera z bibioteki mądrych ksiazek o inwestowaniu 50% w fundusze (30% fundusz akcji 20 fundusz zrównoważony ja polecam skąpca) 30% w giełde ale polecam inwestować w stabilne spółki np. żywiec lub wólczanka i na podstawie ksiazek stopniowo to korygować. nie zbijesz na tym fortuny być moze wyjdziesz na zero albo na niewielki minus ale nauczysz sie inwestowania... a potem juz bedziesz mial wieze i nie bedziesz zadawal takich pytan na forum tylko sam inwestowal wiedząc w co
|
|