chcialem założyc w krakowie firmę kurierska taka mała 2 osobowa!wysłałem ofertę do 180 firm na allegro i nie tylko nie zgłosiła sie zadna czy ktoś mogł by mi powiedzieć gdzie robie bład??podam strone firmy:
prosze o rade!
|
Chcialem założyc w krakowie firmę kurierska |
Chcialem założyc w krakowie firmę kurierska
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
chcialem założyc w krakowie firmę kurierska taka mała 2 osobowa!wysłałem ofertę do 180 firm na allegro i nie tylko nie zgłosiła sie zadna czy ktoś mogł by mi powiedzieć gdzie robie bład??podam strone firmy:
prosze o rade!
Jak na mój gust, a coś mogę powiedzieć bo znam od środka 3 największe firmy pocztowe w tym kraju, to błędna jest sama koncepcja. Mało jest firm i instytucji, które wysyłają coś tylko w obrębie 1 miasta. Nawet takie instytucje jak gazownie, urzędy miasta i urzędy skarbowe wysyłają często pocztę na cały kraj, a nawet gdyby wysyłały listy na Kraków tylko to nie skorzystają z usług niewiadomej firmy, bo ich listy/przesyłki są bardzo ważne i wymagają wiarygodnego potwierdzenia a Ty jako mała firma nie dasz im tego. Ze o terminach przewidzianych prawem nie wspomnę, czyli o sprawach gdzie decyduje data nadania a potwierdzeniem jest stempel pocztowy na przesyłce.
A osoby sprzedające na allegro wysyłają na cały kraj wiec jaki jest sens dzielić przesyłki, gdy pójdzie na pocztę i ma wszystko odebrane ? Jeśli już to miałoby sens większy usługa typu odebranie przesyłek od firmy - zawiezienie jej na placówkę poczty i nadanie ale koszt usługi musiałby być bardzo mały, na poziomie nie większym niż kilkunastu groszy za 1 przesyłkę a i także w tym wypadku byłoby to trudne.
Znajomy próbował taką firme założyć we Wrocławiu - też wysyłał oferty m.in na allegro z identycznym skutkiem.
Zgadzam się.
Pozatym można się umówić na odbiór osobisty i wtedy jest to sprawa kupującego.
To ma sens - wiele osób nie lubi tracić czasu na poczcie w kolejce, jak mam coś odebrać/wysłać to aż mi się nie chce wychodzić z domu z perspektywą spędzenia 30-40min w kolejce na poczcie (w godzinach 16:00-18:00). Tylko że wtedy wchodzi w gre tylko wysyłka, żeby odebrać za kogoś musisz mieć ten sam adres na dowodzie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Chcialem założyc w krakowie firmę kurierska": - Pomysl na firmę kurierską - Jaką firmę kurierską wybrać? - Zapytanie o własną firme kurierska - Mam zamiar otworzyć Firmę Kurierską - jak znalesc dobra firme kurierska miedzy USA a Polska
• Strona 1 z 1
|
|