Witam,
Wkrótce chciałbym spróbować swoich sił w sprzedaży proszków i innych środków czystości na allegro. Mój ojciec zajmuje się tym od wielu wielu lat, sprzedaje na targowiskach, także towar miałbym skąd brać (to tak dla ciekawskich, którzy od razu by chcieli skreślić mój pomysł). Jeśli by wypaliło i ludzie by kupowali i chciałbym założyć sklep na allegro to czy potrzeba wtedy założyć własną działalność gospodarczą? US ostro monitoruje sprzedaż na allegro? Jeśli byłbym skazany na założenie działalności to czy by mi się to opłacało? Słyszałem gdzieś, że w pierwszym roku niezależnie od przychodów nie trzeba stawać się vatowcem i posiadać kasy fiskalnej, to prawda? Jeśli nie to jakie są limity na ten rok? Na codzień studiuję i chciałbym, by ten "interes" był tylko jakimś tam dodatkiem, gdybym wychodził na czysto 1000zł miesięcznie to byłbym bardzo zadowolony (w gruncie rzeczy nawet 500zł by mnie satysfakcjonowało, dodatek do kieszonkowego). Proszę o rzeczowe odpowiedzi i nie nazywanie mnie laikiem (choć nim zapewne jestem), ponieważ jak już wcześniej wspomniałem, najpierw planuje rozeznać się w temacie i sprawdzić czy ludzie by w ogóle zainteresowali się moimi produktami na allegro. Ceny miałbym konkurencyjne (czasem wyższe, czasem niższe o kilka procent od innych sprzedających).