Witam,
mieszkam w okolicy małego (ok.50tyś mieszkańców) miasta na południu Polski. Jest tutaj wiele pizzerii czy kebabów, jest też Mcdonald
ale tak naprawdę nie spotkałem czegoś takiego typu Southern Fried Chicken typowy fast food na wynos, telefon.
Chodzi mi głównie o pieczonego kurczaka z frytkami. Do tego jakiś sos typu garlic czy chilli lub surówka coleslaw + jakieś napoje.
Oprócz tego można sprzedawać kebaba, burgery czy onion rings.
Wielkim plusem byłoby to, że kurczak byłby otwarty do późnych godzin nocnych np. do 1-2:00 w nocy, a w szczególności w weekendy.
Oczywiście dostawa do domu na telefon na terenie miasta gratis czy określeniu minimalnej kwoty zamówienia.
Wszystkie bary czy pizzerie zamykają kuchnie ok22:00. Nieraz robi się imprezki domowe, taka oferta typu family bucket z 6kawałkami kurczaka i frytkami z dostawą do domu, myślę że jest idealnym rozwiązaniem. To tylko przykład.
Oczywiście dobra reklama to podstawa, jakieś ulotki, reklamy do gazet czy plakaty.
Proszę o opinię i porady, jeśli ktoś prowadzi tego typu biznes czy można na tym zarobić w moim przypadku.
dziękuję i pozdrawiam