|
Chiny+VAT=PROBLEM !!! |
Chiny+VAT=PROBLEM !!!
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Przeglądam forum już od pewnego czasu i nigdzie nie mogę znaleźć klarownej odpowiedzi na pytanie, które nurtuje mnie od pewnego czasu. Mianowicie chcę sprowadzić kontener z towarem Made in China wartość towaru to około 150tyś USD sęk w tym, że nie chcę płacić VAT-u od razu po sprowadzeniu wolałbym zapłacić go przy sprzedaży towaru (towar nie będzie sprzedawał się w zaskakująco szybkim tempie). Czy jest taka możliwość, jeżeli tak to poproszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii (słyszałem, że podobno wysyłając kontener z Chin do Niemiec a stamtąd do Polski uda mi się ominąć zapłatę VAT-u tuż po sprowadzeniu towaru)
Hey, Możesz w Polsce ze składu celnego skorzystać, Jeśli chodzi o odroczenie VATu, poprzez import przez Niemcy, też można, jednak sprawa jest dość skomplikowana, nie wiem, czy jest to na tyle przejrzyste, zeby urzednik Ci sie nie dopie... po jakimś czasie. Ja nie lubię "wynalazków", bez ich sprawdzenia, Pozdrawiam
no własnie a ja czytałem ze przez niemcy jest prościej i to tego vat płaci sie po prostu przy sprzedaży ?!?!
Co za bzdury - skad Ty wziales ta teorie- normalnie robisz odprawe w germany i masz wszystko w dupie. Jak masz jakies pytania to na priv. Pozdrawiam
Dokładnie odprawiasz np. w hamburgu i masz w d.....
pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Chiny+VAT=PROBLEM !!!":
• Strona 1 z 1
|
|