|
CHINY |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Chciałbym rozpocząć dyskusje na temat importu z chin wszelkich towarów ,jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie albo jakieś kontakty i informacje np o kosztach transportu albo sam sie tym zajmuje to morze mógł by sie podzielić tymi informacjami
polecam strony:
http://www.alibaba.com http://www.made-in-china.com co do kosztów transportu, okolo 1500-2000USD za kontener
Witam,
Koszt transportu 20'' kontenera CIF Gdynia USD 70-80 w przypadku stali. Jeśli ktoś posiada szczegółową wiedzę (lub dostęp do jakiegoś serwisu stali, np. MEPS) na temat bieżących cen stali na rynku chińskim to prosze was, piszcie! Pliiz ! :grin: Pozdrawiam i z góry dziękuję!
Witam,
Ja zajmuję się zawodowo importem z Chin. Jeśli chodzi o stal i półprodukty, to Chińczycy maja tak duże zapotrzebowanie, że sami chetnie by sprowadzali stal, a nie sprzedawali... Globalizacja robi swoje. Ceny na światowych giełdach są dla wszystkich takie same. Chiny wygrywają z resztą świata cenowo, bo mają niskie koszty produkcji. Sam rozważam możliwość założenia firmy, która zajęłaby się pośrednictwem w handlu z Chinami i ogólnie z Azją. Moja koleżanka jest cały czas w Chinach, więc wszystkie informacje są z pierwszej ręki. Strony typu "madeinchina" nie umozliwiają kontaktu z producentem, a jedynie z firmą, która pośredniczy w handlu i oczywiście bierze prowizję. Poza tym jest wiele firm, z którymi można się porozumieć praktycznie tylko po Chińsku, ale za to te firmy mają niższe ceny i tu można szukać oszczędności. Import z Chin nadal jest opłacalny i gdybym miał gotówkę, to sam zacząłbym importować, ale na razie chcę się skupić na pośrednictwie.
Witam,
także jestem zainteresowny importem towarów z Chin (konkretnie sprzętu sportowego). Właściwie to znalazłem już interesujące oferty i kontaktowałem się z chińskimi firmami odnośnie warunków płatności/transportu. Chciałbym jednak dowiedzieć się, jak wygląda sprawa po zapłaceniu firmie chińskiej i wysłaniu przez nią towaru (cła, inne dodatkowe opłaty). Jest to moja pierwsza styczność z chińskimi firmami, dlatego też jestem trochę "zielony". Jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczny :smile:
Witam,
Rowniez szukam kogos kto moglby sam importowac nie wielka ilosc towaru lub zna firme ktora posredniczy wtakich tranzakcjach,chodzi mi o o zeby pienidze wplynely na knto dystryutora p otzymaniu przeze mnie towaru.
ffox, jeśli chciałbyś coś sprzedać do Chin to prosze o kontakt. Napisz czego potrzebujesz
jesli ktos wie jak wyglada sprawa z clem jak sie nie bierze calych kontenerow, to prosze o kontakt na gg/pm
cya
borellus jak masz takie tanie namiary na transport kontenera za 80 dolców to juz masz biznes ja ci zaplace 500 dolcow za kontener ( za jego transport) i nie musisz nic robic do konca zycia
znalazlem info,prosze o weryfikacje,ze taniej z wawy na lotnisku na cargo odbierac,bo 22$ za kg, niz jechac do gdanska/szczecina/wherever i za wache bulic.czy tak?
nie powiem zeby myslec ,bo zostane skasowany ze ,,obrażam"
22 dolary to ok 70 zł za kg zeby wyszło 1900 dolarów za transport do Gdyni czyli ok 6000zł to w kontenerze musi być jedna tona? co to musi byc za towar w 20 stopowym kontenerze? powietrze luzem! tylko to moze tyle ważyć nawet pierze bedzie cięzsze jak ktos chce mi udowodnic ile wazy tona pierza to mówie : nie wiem
Mam nadzieję, że to miał być żart. :grin:
Kup sobie tą książke http://www.krakinform.kei.pl/product_in ... s_id=13991
- mysle ze odpowie ci na wiekszosc pytan. :idea:
Wit@jcie! Chcę się dołaczyć do autora poprzedniego postu i polecić wszystkim w/w wydawnictwo. Ale nie spodziewajcie sie zbyt wiele. Książeczka jest dość ogólnikowa.
Czytam ja po raz chyba setny i wciąż mam wrazenie, ze autor to stary wyjadacz i pewne sprawy pominal bo wydawaly mu się banalne. Powienien bezsprzecznie jedno napisac tzw. tlustym drukiem: BEZ ZNAJOMOŚCI ANGIELSKIEGO NIE ZDZIAŁACIE NIC! Przeszkodą nie do pokonania jest już próba zarejestrowania sie na wymienionych w książeczce portalach a co dopiero korespondencja z Chińczykiem. Być moze ja mialam pecha bo trafilam na jakiegoś chińskiego wesolka, który uzywa niezrozumialych dla mnie żartow i kolokwializmów w kazdym razie mnie wesolo nie jest bo muszę latać z jego listami po tlumaczach a i oni mają problem. Ale mimo wszystko ydawnictwo polecam tym bardziej, ze mają tam wlasnie bardzo korzystną promocję. Pozdrawiam wszystkich.
No a orientujesz się od jakiej kwoty można już myśleć o Imporcie z Chin? I jaki jest koszt transportu ? Bo bardzo mnie to interesuje, z góry dzięki za odpowiedź
|
|