|
Ciasteczka Fornetti - strona 4 |
Ciasteczka Fornetti
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a co myślicie o miejscowości 0k 20000 tys mieszkańców i nie ma jeszcze Fornetti będę się starał o dotacje z up dają 17tys tylko może ktoś ma gotowy biznes plan zawsze można się dogadać.Jeśli chodzi o koszty lokalu nie będą takie wysokie małe miasto mniejsze koszty .
koszty będą takie same. na pewno stosunek kosztów do obrotu będzie na bardzo podobnym poziomie. zanim zaczniesz się mocniej interesować tym interesem proponuję skontaktować się z fornetti i skonsultować ewentualną lokalizację. oni mają też swoje kryteria.
Powiedzcie mi jak myślicie, która lokalizacja będzie lepsza:
1) w Supermarkecie typu TESCO, REAL, LECLERC 2) w galerii handlowej ?????
Supermarket - moim zdaniem dlatego, że ktoś przychodzi do takiego sklepu po jedzenie, a do galerii handlowej po ubrania :) Chociaż u mnie w Krakowie Fornetti znajdują się w OBI :D i popyt na to jest;) Pozdrawiam
ale co na to wszystko sanepid?
20 milionów mieszkańców? niech co tysięczny kupi 10 deko raz na miesiąc to sprzedasz 2000 kg, ale dwie tony miesięcznie to norma. Jeżeli zarobisz na kilogramie powiedzmy 2 zł to masz 4 tys. minus zus i podatek ;)
a skąd ty wyczarowałeś 20 milionów? zejdźmy na ziemię, nie ma takiego miasta w tym kraju... 2tony miesięcznie to norma? zanim zaczniesz wypisywać bzdury skontaktuj się z fornetti i zorientuj się dla jakich lokali to może być norma. bo na pewno nie dla każdego...
Stąd
Pzdr
Do AdBlue - z całą uprzejmością, ale.... nie znasz się na ludziach. Jeśli myślisz, że masz dobry system motywacyjny to jesteś w błędzie. Nie mówię tego bo tak mi się wydaje tylko po pierwsze studiuję ten temat na studiach, po drugie, pracowałem w trzech firmach i każda inaczej motywowała do pracy, a efekty przynajmniej na mnie były znikome. Po trzecie od kiedy pamiętam przyglądam się na biznes swoich rodziców i siostry i powiem tak - nie ma idealnego systemu motywacyjnego. Jedna osoba nie potrzebuje systemu motywacyjnego i podoba jej się praca i pracować będzie wydajnie i długo, a jeśli zaczniesz ją jakoś motywować to ją zniechęcisz - powód? nikt nie chce być traktowany jak głupek. Znam taki przypadek, kobieta pracowała jak wół, a gdy zaczęła pracować na prowizji i podstawie tak się zniechęciła, że odeszła i pracowała połowę gorzej. Dlaczego? a no po prostu każdy człowiek ceni co innego, jeden lubi gonić za prowizją inny woli pracować równo i ceni sobie stabilność zarobków.
A to że będziesz z ludźmi rozmawiał i dobierał personel to wybacz ale już totalnie nie masz pojęcia o ludzkiej psychice. NIE DA SIĘ poznać dogłębnie osobowości człowieka na rozmowie kwalifikacyjnej, ponieważ większość mówi to co chcesz usłyszeć, inni są zdesperowani i dzięki temu chętni do pracy ale mając już tą pracę olewają, inni jeszcze potrafią naprawdę przypaść do gustu, że wydaje ci się, żę będzie super pracownikiem a okradnie cie i zwieje. Mój Ojciec 24 lata przyjmuje ludzi i z nimi rozmawia i NIC. Chcesz mieć stały personel ale sie nie da, chcesz dużo płacić ale nie chcą kasy!! Trudno wyobrazić to sobie?? PSYCHIKA CZŁOWIEKA TAKA JEST więc jak masz pomysł na podniesienie sprzedaży przez jakieś rewolucyjne kampanie reklamowe czy system sprzedaży to OK. Ale jeśli twoja tajemnica to odpowiedni zmotywowany personel to zapomnij w ogóle, że coś takiego istnieje. Możesz się nie zgadzać lub nie ale ja wszystko obserwuje i również na co dzień przeżywam. Więc jeśli nie zatrudniłeś w swoim życiu z 2000- 3000 tyś osób to nie wierzę, że masz rozwiązanie na temat motywacji ludzi. Pozdrawiam serdecznie,
Mocno się zastanawiam nad wejściem w ten biznes ale sam nie wiem...
Jak ktoś chce w to wleżć to wiem gdzie można kupić budę fornetti,koleś otworzył wytrzymał 5m-cy i teraz cały sprzęt chce wynająć lub sprzedać. Idzcie do kauflandu i zobaczycie co tam mają w lodówach-ciastka fornetti =pudelko kosztuje jak pamietam 5czy6 zeta
A w jakich miesiącach prowadził tą działalność? Podobno najgorszy okres to miesiące letnie.
Witam
Czy otwarcie mini piekarni za granica dokladnie UK zmienia zasady wspolpracy?
Jak to sie ma do otwarcia takiej mini piekarni za granica londyn, bardzo ruchliwy chodnik koszt wynajmu lokalu 12m2 (okienko do sprzedazy besposredniej ) 2500 Ł miesiecznie sprzedaz zapewne bardzo wysoka 1000kg miesiecznie cena za kilogram 15Ł
jak myslicie czy angole beda to jesc?
1000kg to dość niska sprzedaż. Jeżeli chodzi o fornetti za granicą, to musisz się kontaktować z regionalnym franczmasterem, bo warunki mogą być z goła inne w każdym regioni. Poza tym, czy w GB w ogóle istnieje fornetti?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|