|
Ciekawe lekarstwo |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Część wpadłem na to forum przypadkowo, no ale widze, że jest tu dużo ciekawych tematów i pewnie zostane na dłużej. Ale przechodząc do rzeczy, od jakiś 3 lat cierpie na pewną dolegliwość. . Przez te 3 lata przeglądałem i udzielałem się na forach krajowych i zagranicznych dotyczących choroby, zdobyłem troche wiedzy. Niestety nie ma jednego skutecznego lekarstwa na to. Jednak ja zauważyłem na różne osoby działają różnorakie leki. Zauważyłem też, że pełno osób kupuje po pare leków aplikując je naraz. Mój pomysł wydaje się idealny, otóż jak dotąd wyliczyłem znalazłem, aż 30 różnych substancji mogących walczyć z tą dolegliwością. Co by było jakby zebrać je wszystkie w jeden lek. Widziałem już w necie takie mieszanki, ale zawierały maksimum po 5-6 składników. Powiem wam, że mają bardzo dobry zbyt. Łącząc wszystkie te 30 składników myśle, że powstałoby superlekarstwo. Jestem przekonany w 100% że miałoby miliony kupców na całym świecie, gdyż osoby siedzące niecvo w temacie znałyby te składniki a na widok takiego mixa odłożyłyby myśle pieniądze na jego zakup. Składniki te nie są jakieś super drogie i raczej nie byłoby kłopotów z licencjami na nie, gdyż albo sa to składniki naturalne, albo dostępne na rynku od wielu lat i wykożystywane w różnego rodzaju lekach. Pierwszą przeszkodą może być to, że pare tych składników jest dostępnych w polsce na recepte, ale to jeszcze można ominąć, gdyż np. w Niemczech, Angli, czy nawet Czechach dostępne są bezproblemowo w aptekach, więc możnaby prowadzić sprzedaż wysyłkową z terenu innego kraju. Nie mam pojęcia jednak jakby się do tego zabrać. Sam oczywiście nie mam szans, żeby wyprodukować takie lekarstwo, wiadomo olbrzymie koszty, testy kliniczne itd. wchodzi więc w gre sprzedanie patentów jakiejś firmie farmaceutycznej. Jednak jak to zrobić, gdzie wogóle z czymś takim się udać ?? Myśle, że problem choroby o jakiej mówie minie za około 10 lat, więc czas bardzo nagli .
Najpierw trzeba jakieś testy porobić na interakcje pomiędzy tymi substancjami. Niektóre środki mogą działać antagonistycznie.
Zgodzę się z Pawłłłem, że pewne działania mogą się znosić.
Poza tym każda substancja lecznicza posiada działania niepożądane czyli zazwyczaj szkodliwe. Nagrowadzenie w leku 30 takich działań mogłoby być niemożliwe. Nie można też kontrolować reakcji organizmu na tak złożone leki. Pacjent może źle reagować na jeden składnik i już nie można podać leku. O ile się znam na lekach, to wprowadzanie więcej niż 4-5 substancji leczniczych do leku powoduje to, że trzeba obniżać ilość danej substancji w dawce. Co powoduje, że każda z tych substancji zjeżdza do minimalnych działających dawek, lub nawet poniżej. Tylko leki "na wszystko" lub "cudowne leki" mają tyle składników, ale one zwykle mają słabe wyciagi roślinne, wiec i tak działa głównie efekt placebo. Zobacz, że większość leków to jedna substancja czynna lub dwie, rzadziej 3, 4. To, że kilka leków działa na jedno schorzenie nie oznacza, że mają taki sam mechanizm działania. Skoro znasz aż 30 różnych substancji czynnych działających na dane schorzenie, oznacza to, że machanizm powstawania schorzenia też może być wieloraki. Jeśli rozgryzłeś chorobę, w co wątpię, i naprawdę chcesz coś zrobić dla ludzkości to wybierz najlepszą substancję, zmodyfikuj ją i wtedy zaproponuj firmom farmaceutycznym :-) Bo Twój lek to tak: zgarniam z półki w aptece wszystkie leki na przeziębienie, robię z nich koktajl i mam superlek na przeziębienie. A to nieprawda. Żadna firma nie kupi patentu na taki złożony lek. Pomijam już to, o czym mówiesz, że można sprzedawać internetowo z Czech leki sprzedawane u nas na receptę. To je nemożne, jak mawiają Czesi :-)) Pozdrawiam, domorosły konował ;-)
Możliwe, że nie tolerowałyby się, jednak jak już tam gdzieś wspomniałem widziałem bardzo wiele kombinacji różnych najważniejszych składników, a skoro są w sprzedaży to jakoś muszą się z sobą godzić. Niewiadomo jednak jakby to wyglądało przy większej ilości tych składników. Dlatego trzebaby było przeprowadzać testy.
Nie koniecznie wszystko zależy od tego jak silne są to substancje. Z tych substancji co chciałbym aby znalazły się w leku tylko 3-4 mogą jakoś znacząco oddziaływać na organizm niekorzystnie, dlatego zresztą są na recepte. Reszta wydaje mi sie że nie musi być obniżana, bo dużo jest tam substancji takie jak cynk, witaminy z grupy b, czy różnych ziół.
To troche nie tak. W sumie sam powód powstawania schorzenia jest jako taki znany, ale jakoś naukowcy nie mogą znaleść jednego skutecznego leku. Po prostu z moich obserwacji wynika, że różne kombinacje leków pomagają inaczej każdemu z osobna. Jednym pomaga taki mix innym znów inny, nie wiem czym to jest spowodowane.
Heh ale ja to nie jestem jakimś naukowcem, tylko chłopakiem co przeszedł tą chorobe i wie bardzo dużo na ten temat. Mi nie np. puki co udało wyleczyć, ale to właśnie skutek tego, że non-stop eksperymentowałem na sobie różne składniki.
Tu akurat sie mylisz, bo przez cały okres choroby jechałem na lekach z Angli, USA i Niemiec, mimo, że u nas są na recepte. Zresztą gdzieś na stronie amerykańskiej firmy producent odniósł się do tego faktu mówiąc, że nie jest to niezgodne z prawem sprzedawanie takich leków, jeżeli zamawia się je tylko na własny użytek. A sklep internetowy jeden z najbardziej znanych w Stanach więc wątpie, że podejmowaliby takie ryzyko. Pozdrawiam
bartus22, z moich informacji wynika, ze nie można sprzedawać leków, które są w Polsce na receptę, bo zostaną skonfiskowane (plus kary, plus coś tam)
Tylko kto ma to konfiskować i sprawdzać, to już nie wiem. Z drugiej strony jeśli w UE coś nie jest na receptę, to można to sprzedawać u nas, bo prawo UE jest nadrzędnym w stosunku do naszego. Ale o handel internetowy lekami cały czas trwa walka, więc na razie jest to płynne. Mówimy o lekach na prywatny użytek. Przy imporcie komponentów do produkcji leków, to już na pewno się nie uda. O bezzasadności łączenia takiej ilości substancji czynnych w jednym leku napisałem wyżej. Żeby próbować łączyć cokolwiek musiałbyś skończyć farmację. I to najlepiej doktorat. Wbrew pozorom to są trudne rzeczy i nie zawsze 2+2=4 :-)
|
|