|
ciekawe pytanie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam dosc ciekawy, innowacyjny pomysl na biznes. Prosilbym o odpowiedz na jedno pytanie, ktore ulatwi mi decyzje o jego realizacji ;)
witam
wyjasnij jaki to pomysl moze dostaniesz jakies rady ... jesli chcesz byc posrednikiem <szukasz aut dla klientow > to pomysl niezly tylko takie firmy juz istnieja ale z takich firm korzystaja ludzie ktorzy kupuja ferrari ktore jest warte 1 mln w przyblizeniu biora od niego 30 000 zl a on jest zadowolony a myslisz ze zwykly przecietny obywatel zaplaci ci 2000 zl za znalezienie samochodu sadze ze woleli by sie wysilic i poszukac samemu pozdrawiam
Cos w tym jest, ale to troszeszke bardziej abstrakcyjne ;) A co jesli kosztowaloby Cie to grosie? Np. 10zl? ;)
to zalezy bo 10 zl to grosze chociaz nie dla kazdego
I co? Za 10 zł znajdziesz mi odpowiednie auto, sprawdzisz jego stan techniczny, czy nie było bite etc. i to wszystko za 10 zł?!?!
Tak ;) ciekawe co?
Chyba wirtualnie, tzn przeszukasz jakąś bazę danych w sieci. Tylko z realną weryfikacją to ma niewiele wspólnego.
Toya - jeśli będziesz wyszukiwał najlepszą ofertę za 10zł to zarobisz na tym kokosy, bo będziesz miał dziesiątki tysięcy klientów z samej Polski (pół miliarda z całego świata).
Ja twierdzę, że za 10 zł nie da się przeszukać klikuset serwisów ogłoszeniowych, gazet, ofert komisów, sprawdzić stanu technicznego auta, faktycznego przebiegu, kompletności dokumentów, zachowania na drodze i jeszcze zarobić na tym ze 20gr. Ale jaby Ci się to udało to właśnie poznałem pierwszego forumowego miliardera :-)
...ja jestem takiego zdania jak Rafał i użytkownicy wyżej ;)
Dziekuje za te cieple slowa ;)
Mysle ze to moze sie udac.
|
|