krezus napisał(a):Chyba koniec kawy jak na ten rok, mozna sie tylko szykowac na przyszły :)
Dlaczego koniec ???
|
Ciepła kawa na plaży. - strona 2 |
Ciepła kawa na plaży.
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dlaczego koniec ??? viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
No właśnie ? Kawa najlepiej smakuje jesienią. I niekoniecznie na plaży.
No właśnie nikt nie mówił o tym że kawa ma być na plaży , mój pomysł był trochę inny , Ja zaczynam jutro , mam nadzieję że wypali , z wstępnych ocen wynika że tak , pomysł trochę co prawda zmodyfikowałem , tak że da to dużo większe zyski niż podstawowa wersja , Jutro jest sądny dzień :D viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Musi wypalić, z takim podejściem zacznij dzień :)
Trzymam kciuki Vokulski ! ! !
I jak poszło?
Jak na razie cienko bo stałem raptownie 1,5 h ale więcej nie wytrzymałem , muszę troche zmian wprowadzić , bo mnie jeszcze do dziś wszystko boli :D muszę mniejsze ilości zabierać i potem jakoś to uzupełniać bo pełny termos jest za ciężki No i zaczeło się uruchomiłem pomysł , ale ma duże defekty 1. Termos jest tak cholernie ciężki że maksymalna ilosc kaw jaka mozna nosic to 50 2.Kierowcy w ogole nie wiedzą o co chodzi , i nie wiem jak to przełamać stałem już z tą kawą sprzedałem kilka osobom które od razu wiedziały o co chodzi , a inni przyglądali się z ciekawością 3 . Kawę nalewa sie bardzo szybko to do osaób które twierdziły o tamowaniu ruchu cały akt sprzedaży trwa maks 10-15 sek 4. Sprzedaje kawę Jacobs Kronung po 2 zł i nie wiem czy to jednak nie za drogo , początkowo miała to być cena 1 zł , ale kilka osób powiedziało że to za niska cena i że wtedy trzeba by zrobić potęrzny obrót aby było to płacalne 5. Nie wiem jak długo czekać aż zacznie się to sprzedawać w normalnych ilościach mam na myśli 25 fil na 1 h czyli 1 kawa na 60 samochodów 6.Co jeszcze można zrobić aby sprowokować osoby do pierwszego zakupu 7. W jaki sposób można lepiej uświadomić ludzi po co lata ten gość z dziwnym plecakiem na plecach , niby mam napis z tyłu plecaku , ale 2 gości i tak pomimo że przeczytało to 2 razy i tak się pytali o co chodzi , wielu po minach sądząc nie wiedzieli ale ich to nie obchodziło więc nie pytali viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
PS. W jakim miejscu stoisz? Jak wygląda sprawa z cukrem i śmietanką?
Stoję w Raszynie , jeśli chodzi o cukier to mam porcjowany w szaszetkach , smietanka zwykła kupowana w sklepie Sprzedaje w kubkach jednorazowych styropianowych termicznych 0,2 viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Kubki z dziubkiem rozumiem.
Wg. mnie musisz naumieć ludzi kupowania, to może potrwać. Ja bym zrobił tak jak kiedyś człowiek od reklamy RedBull'a. Pogadałbym ze znajomymi, rodziną aby jak mogą wzięli odemnie kawę. Można pomyśleć o darmowej kawie na początek z wolnym datkiem. Grunt to dobrze zacząć. Prasiarze też na początku mieli słąbo a teraz to jest opłacalny biznes.
Nom, to dużo lepsze niż plaża :)
1. Na swoim uniformie czy zbiorniku umieść jakiś napis "gorąca Jacobs Kronung 2 zł" 2. Idź do przedstawiciela Jacobs i poproś o Duże logo, poinformuj też że reklamujesz, gdzie to robisz i poproś o jakąś sumę albo zmienisz na Tchibo hehe. Może ci chociaż cukier, śmietankę i kubeczki zasponsorują. 3. WIesz jak wygląda plecak ze stelarzem? Ma takie wystające nad głowę rurki. Jeżeli się da wysuń je maksymalnie wysoko w górę i umieść napis "Gorąca Jacobs Kronung 2 zł" 4. Obniż cenę do 1 zł na ok. tydzień (rozruch zawsze boli ale bez rorzuchu nie ma biznesu) Pozdrawiam i powodzenia życzę.
Wszystko to jest w moich planach :D własnie na reklamie od firm w dużej mierze opieram ten biznes mam zamiar umiescić nad plecakiem taki "minibord" z napisem " Razi mnie trochę słowo gorąca ludzie moga sie obawiac że im się kawa wyleje i się oparzą - może ciepła kawa chociaż ciepła to niefajnie brzmi viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
A ty pijasz ciepłą kawę? Ot taki napój co najlepiej smakuje na gorąco i do tego budzi w smętny jesienny poranek bo jak sądze ok 6:00-7:30 rano masz najwięcej klientów.
Znowu zgadłeś może troszkę dłużej tak do 8-30 - 9 ja pijam kawę oczywiscie gorąca , i nietstey tak jak kiedyś mogłem pić jakieś siki to teraz niestety z wiekiem mam coraz delikatniejsze podniebienie :D i teraz pijam wczesniej Lavazze oraz Miscele d'oro teraz Kronunga viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Przychylam się do pomysłu z nauczeniem klientów kupowania, zatrudnisz rodzinę, znajomych czy kogoś z forum ;-) aby wzial od Ciebie kawkę a klienci zobaczą że to coś fajnego i może częściej kupią coś od Ciebie.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pompy ciepła - studnie pod pompy ciepła
- Instalacja pomp ciepła! - POmpy ciepła. Instalacja. - POmpy ciepła z dotacją! - Klimatyzacja, Pompy ciepła - Nowoczesne ogrzewanie, promienniki ciepła - Wentylacja z odzyskiem ciepła(rekuperacja - Pompy ciepła, kompleksowe instalacje - Dotacja na instalacje pompy ciepła Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|