Witam:)
Mam 2 pytanka. Czy na taką sprzedaż przy ulicy potrzebne jest jakieś pozwolenie? Tzn. czy miastu trzeba coś zapłacić, jak mają się kwestie sanepidowskie?
Czy takie plecaki dostępne są już w Polsce?
Sam pomysł bardzo fajny:)
|
Ciepła kawa na plaży. - strona 4 |
Ciepła kawa na plaży.
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam:)
Mam 2 pytanka. Czy na taką sprzedaż przy ulicy potrzebne jest jakieś pozwolenie? Tzn. czy miastu trzeba coś zapłacić, jak mają się kwestie sanepidowskie? Czy takie plecaki dostępne są już w Polsce? Sam pomysł bardzo fajny:)
Plecaki można kupić w polsce ale importer ma chora marże na ten sprzęt , bo sprzedaje to po 4500 zł kiedy mnie to kosztowało około 3,2 tys , jeśli chodzi o pozwolenia to nie ma problemu bo nie są wymagalne , ogolnie to jest tak że nikt nie ma zezwolenia na chodzenie po ulicy nawet na światłach bo jak wiadomo za to grozi mandat , ale raczej jest to przepis martwy bo wszyscy sprzedajacy gazety i rozdajacy gazety znikneliby ze skrzyzowań jeśliby tak codziennie wyłapali mandat za 150 zł , wiem że sa miasta gdzie tego tupu działalność jest niemile widziana i tam byłby problem , bo nie możnaby wchodzić na jezdnię a to już byłby problem , bo możnaby obsługiwać tylko samochody na skrajnym pasie Jesli chodzi o Warszawę to takiego problemu nie ma i dowiedziałem się że nic się nie płaci , i nie ma problemu z taką sprzedażą o ile nie będzie się stwarzało zagrożenia dla ruchu Co do Sanepidu to wiadomo zgłasza się jak każdą inną działalność obnośną typu wózek z napojami , trzeba mieć zezwolenie na robienie tej kawy oraz na to ze sprzęt ma certyfikat na kontakt z żywnością viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
witam,
probowalem za pomoca google znalezc gdzies taki kawowy plecak. niestety nie udalo mi sie. bylbym bardzo zobowiazany, gdybys zachcial podac jakies namiary. np. nazwe firmy produkujacej to urzadzenie, nazwe importera etc. z gory dziekuje. pozdr,.
Przepraszam ale trochę mnie to wszystko kosztowało czasu i ryzyka , po za tym mam kilka osob które chcą zapłacic za informacja które udało mi się zabrać "know how" ;-) więc sam rozumiesz że publikowanie całej wiedzy na forum byłoby samobójem Osobiście uważam że zamieściłem i tak masę informacji na tyle że sprytna osoba z tymi informacjami sama sobie poradzi aby uruchomić ten biznes bez niczyjej pomocy viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
no i wjechaes mi na ambicje:)
juz znalazlem:) dzieki!!! pozdro p.s. don't worry, ja nie z wawy ino z wroo :)
No widzisz , trochę czasu to zabiera ale można :D zresztą firma jest tak rozreklamowana w necie że ciężko ją nie znaleźć , ja nawet w pewnym momencie zastanowiłem się że jesli bym uruchamiał ten biznes to ten osprzęt sam bym wykonał w polsce przy 20 - 30 szt by się to już opłacało a ja myslałem w perspektywie o takiej właśnie skali biznesu viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Znów wszystko się pozmieniało i chyba wracam do tematu , delikatnie zmodyfikowanego z racji braku czasu na tygodniu , chce z tym wejść na giełdę samochodową ,
Po prostu nie traciłbym czasu ( ostatnio stał się dla mnie cenniejszy od pieniędzy ;-) , zajmowało by mi to jedynie niedzielne przedpołudnie o 13 byłbym w domu , a zakup plecaka dość szybko by mi się zwrócił , jedyne koszty to strój firmowy , plecka i kawa bo w tym wypadku to nie wiem czy producenci bede zainteresowani reklamą , chociaż spróbowac można co o tym myslicie ??? zawsze to by przyniosło jakies 800 zł miesięcznie , przy takim nakładzie czasu to chyba warto ?? viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
bardzo dobry plan z tą giełdą ale uważam że pomysłu ze skrzyżowaniem nie powinieneś rezygnować. Jesli jest w Twoim mieście jakieś skrzyżowanie na którym wciąż są korki to powienieś z tego skorzystać, jeśli nie masz czasu to może warto pomyślec o jakimś współpracowniku? Na pewno nieźle byście na tym wyszli bo klientów mysleby nie brakowało zwłaszcza w godzinnach wczesnoporannych.
pozdrawiam.
Ostatnie mrozu nie napawały mnie optymizmem :D , bo jak sobie wyobraziłem że musiałbym stać 4 godziny na temperaturze -20 to stwierdziłem że jednak wole swoja bracę za biurkiem w ciepełku , co prawda małpia robota , ale kasa w terminie , ciepełko , mozna czasami w necie popisać :) , ogolnie to plan mam taki że w tej chwili muszę zakupic urządzenie do przemieszczania powszechnie nazywane samochodem , a potem jesli się nic nie zmieni to chce jednak zakupic sprzęt tym razem od włochow , tamten brałem od niemców i go sprzedałem przez allegro . spróbuje z tą giełdą bo to mi nie bedzie kolidowało z dotychczasową pracą , a potem zobaczymy viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Bingo Vokulski! Trafiłeś w 10! Uważam, że tam odniesiesz sukces. A po sprawdzeniu biznesu na własnej skórze pewnie będziesz chciał wynajmować takowe urządzenia, jak to robią np., z rikszami. Trzymam kciuki!
Witam! Przegladalem wypowiedzi na forum. Jezeli ktos jest zainteresowany zakupem nowego, niemieckiego drinkmana w dobrej cenie - zapraszam do zapoznania sie z moja oferta na stronie http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item.asp?c ... &id=772495 Osoby zainteresowane prosze o kontakt na maila jaaazda@op.pl lub kom. 665 667 811. Pozdrawiam! :wink:
Podaj jakies dane to ci powiem czy oferta jest warta świeczki , jaka pojemność zbiornika z czego jest wykonany etc , czy zbiornik jest metalowy czy plastik ?? czy jest ciśnieniowy , czy zwykły itp viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Witam! W odpowiedzi na post vokulskiego podaje bardziej szczegolowe dane dotyczace drinkmana:
- pojemnosc 11,4 l (3 galony) - zbiornik wykonany ze stali nierdzewnej - dystrybutor w pistolecie - bezcisnieniowy - podajnik do kubkow 120-300 ml - pas biodrowy, wzmocnienie dolnej czesci plecow, ergonomiczne szelki Pozdrawiam! DRINKMAN :wink: [ Dodano: Wto Lut 28, 2006 7:47 pm ] Witam! Czyzby watek dotyczacy sprzedazy kawki na plazy sie urwal..? A moj post pozostal bez echa odpowiedzi? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :)
witam,
ten model biznesowy opracowany zostal w usa juz dawno temu - miejsca a la fast food nastawione na porannego klienta - szybka kawa, paczek, muffin lub prosta kanapka serwowane przez np. ogolnoamerykanskiego dunkin donuts lub jego konkurentow (mniej lub bardziej ograniczonych terytorialnie). model ten zostal rozwiniety przez starbucks - firme ktora pojawila sie na rynku amerykanskim relatywnie niedawno a dzis jest potentatem - kawiarnie starbucks maja znacznie bardziej rozbudowane menu, sa bardziej stylowe, nastawione nie tylko ona klienta w biegu ale takze przesiadujacego. w przypadku tego typu biznesu warto jednak zwrocic uwage na specyfike rynku - picie kawy w usa to poranny zwyczaj kultywowany od lat, cena kawy z dodatkiem w postaci ciastka lub kanapki jest na tyle niska, ze stac jest na nia przedstawiciela kazdej grupy spolecznej, amerykanskie spoleczenstwo uwielba "eating out" - nie ma kultu sniadanka w domu - wszystko w biegu (konsekwencja rat race). moim zdaniem miejsca takie jak opisalem powyzej nie przyjelyby sie na polskim rynku w chwili obecnej. przyczyny sa nastepujace: sytuacja ekonomiczna - niewiele osob poza wielkimi miastami stac na kawke z dodatkiem w porannym rush'u, kult jedzenia w domu, niestnienie w polskiej swiadomosci jedzenia typu muffin (chociaz mcdonalds ostatnio zalczal oferowac ten typ babeczki w swoich restauracjach), kanpaka na croissant lub 30 rodzajow paczkow (vide np. dunkin donuts), olbrzymie koszty marketingu przy sporym ryzyku niepowodzenia. potwierdzeniem postawionej przeze mnie tezy jest fakt, iz pare lat temu dunkin donuts wycofal sie z polskiego rynku wkrotce pot tym jak sie na nim pojawil - brak marketingu, zbyt wysokie ceny. wspomniana promocja nescafe byla przedsiewzieciem czysto marketingowym. pozdrawiam
Ja uważam że to dobry pomysł tylko musi być mrożona kawa która jest coraz modniejsza.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pompy ciepła - studnie pod pompy ciepła
- Instalacja pomp ciepła! - POmpy ciepła. Instalacja. - POmpy ciepła z dotacją! - Klimatyzacja, Pompy ciepła - Nowoczesne ogrzewanie, promienniki ciepła - Wentylacja z odzyskiem ciepła(rekuperacja - Pompy ciepła, kompleksowe instalacje - Dotacja na instalacje pompy ciepła Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|