|
CNC obrobka skrawaniem |
CNC obrobka skrawaniem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam, mam pytanie odnosnie obrabiarek CNC, moze ktos ma doswiadczenie w tym temacie. chodzi mi o rozpoczecie takiej dzialalnosci. jakie trzeba poniesc koszty na start, jakie maszyny sa do tego konieczne, gdzie szukac projektow, odbiorcow i co jest jeszcze zwazane z tym zagadnieniem. czytalem troche na tym forum, troche w internecie ale moze jest ktos kto sie czyms takim zajmuje lub ma z tym tematem cos wspolnego. z gory dzieki za pomoc.
To są ogromne koszty jako taka starsza maszyna używana 200tys :P Nowsza lub nowa to cena astronomicznie leci w górę,zresztą zależy co pan chce robić,są jakieś małe maszynki taniej,ale na tym się nic za bardzo nie zrobi.A po drugie jakaś hala na to,zapłacić pracownikom(to nie jest tak jak w innych pracach że da pan parę groszy).Operator bierze chociaż tą średnią krajową 3 tys.,a programista z 2 albo może i 3 średnie:PA i ciężko znaleźć pracowników.No chyba że Pan sobie będzie programował i pracował na tych maszynach to koszty odchodzą.No i najgorsze sprzedać produkt:P
A i jak Pan rozbuja to ja się polecam do pracy może zdążę się wyszkolić jeszcze 2 lata ogól + jakieś studium 2 lata:P albo studia bo po kursach są jacyś nie udolni ci pracownicy CnC:P
Przeczytaj również posty podobne do tematu "CNC obrobka skrawaniem": - Obrobka skrawaniem CNC, okolice Czestochowy - Obróbka skrawaniem, usługi CNC, formy wulkanizacyjne - Obróbka skrawaniem metali - szukam wspólnika - Centrum obróbki skrawaniem CNC - Obróbka metali
• Strona 1 z 1
|
|