|
Co bardziej się opłaci handlować na allegro |
Co bardziej się opłaci handlować na allegro
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witajcie mam takie pytanie co bardziej się opłaci handlować na allegro mam zamiar założyć sklep na allegro albo wogóle sklep internetowy i sklep na allegro i mam pytanie czy lepiej się opłaci 1.sklep z artykułami dla niemowląt typu łóżeczka,foteliki kosmetyki pieluchy chusteczki no wszystkiego po troszke(i czy handlując w sieci towarem dla niemowlaków mogę na przykład pozyskiwać klijentów roznosić ulotki zeby przyjezdzali do mnie do domu kupować??jeśli mam sklep ze tak powiem w domu dodam ze w mojej mieścinie nie ma sklepu z artykułami dla niemowlaków najblizszy sklep jest oddalony od mojej miejscowości 8km ) 2.czy sklep z częściami do komputerów jak również handel całych kompów składanych w domu czy 3.sklep z odzywkami dla sportowców.co by szło lepiej.Dodam ze HANDEL miałby miejsce tylko w sieci.zarejestrowałbym dg i towar pozyskiwałbym z hurtowni.i moje pytanie jest takie czy kapitał 20-30tys wystarczy na drobny start i czy wogóle na którymś z tych pomysłów zarobie na miesięczny zus i na utrzymanie się.pykam trochę ze otworze i zaraz bede musiał zamknąć ale kto nie ryzykuje ten nie ma!!i na koniec czy mógłbym handlować w sieci i na przykład tez na rynku i jak musialbym to zaznaczyc w pkd proszę o wasze rady.bede miał póżniej pytania co do dg ale narazie ze tak powiem powoli sie ziemniaczki gotuje:)))) pozdrawiam
Na allegro oplaca sie handlowac wszystkim , ze wzgledu na duza ilosc klientów z całego kraju, jednak aby Ci sie to oplacalo to musisz miac napeawde konkurencyjne ceny wzgledem innych sprzedających. bo nie sztuka jest wystawic aukcje po cenie kilka zlotych wiekszej niz konkurencja i nic nie sprzedac...
Wielu sprzedajacych ma sklepy stacjonarne a sprzedaz uzupelnia w internecie takze oba rozwiazania sa dobre, i nie zaleznie czym handlujesz, jesli masz dojscie do dobyrch i tanich rzeczy to jak najbardziej allegro, inwestycja w profesjonalny szablon dobry opis aukcji i jedziesz z koksem.... ale jesli nie masz dobrych cen to nei masz co startowac. pzdr.
nic dodac nic ujac:)
Szablon nie musi być jakiś super wymyślny. Wystarczy czytelny i przejrzysty z opisem towaru oraz warunkami sprzedaży i gwarancji. Resztę załatwi cena oraz pozytywne komentarze. Bez tego albo jeśli będzie duża ilość negatywów niestety wybiorą ludzie konkurencję.
Aha i polecam jak najniższe koszty wysyłki. Często oferta pozornie tańsza w finale wychodzi drożej właśnie ze względu na koszt wysyłki.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co bardziej się opłaci handlować na allegro": - Czy opłaci się handlować butami dla dzieciaków??? - handlowac ciuszkami na allegro - CZYM HANDLOWAć NA ALLEGRO? - chce handlowac na allegro - czym handlowac na allegro??
• Strona 1 z 1
|
|