mam kontakty,zaufanego pośrednika,budżet do 10tyś zł ale nie wiem co mógłbym sprowadzić z Chin.
dodam że chciałbym to coś sprzedawac na allegr..
może ktoś ma jakiś fajny i ciekawy pomysł??
|
Co kupić w CHinach??? |
Co kupić w CHinach???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
mam kontakty,zaufanego pośrednika,budżet do 10tyś zł ale nie wiem co mógłbym sprowadzić z Chin.
dodam że chciałbym to coś sprzedawac na allegr.. może ktoś ma jakiś fajny i ciekawy pomysł??
Granit, ale chyba to nie do 10 tyś.
Kolego za 10tys zł to ty nie bierz się za import z chin bo po pierwsze nikt cię tam na poważnie nie weźmie ,a po za tym dostaniesz taniej towar w wólce niż w chinach bo nie wynegocjujesz cen z taką kasą chinole nie chcą sprzedawać po 100szt tylko w 10tysięcy kolejna sprawa zabiją cię koszta dostawy z taką ilością i potoniesz bo goście na allegro będą mieli taniej niż ty w hurcie. Znam takich co z 20kawałkami chcieli zwojować rynek kupili towar nawijali jaki to towar dobrej jakości i firmowy co do czego doszło towar g.wno wart nie za taką kasę bo chinole nie chcieli dać taniej bo mało brali.end
W sumie to z Chin możesz sprowadzić niemal wszystko,więc pozostaje kwestia koncepcji jaka przyjmiesz i co chcesz sprzedawać. Ale faktycznie 10 tyś zł to ograniczony budżet.
Za 10tys. weź żonę do Chin na wycieczkę. ;)
Znam pewną stronę na której robisz zakupy u chinskich dostawców. Jest to głównie eloktronika np. wpisz lunatik w google i wyjdzie taki pasek pod zegarek do ipoda. Cena u chinczyków wynosi 20$ wraz z wysyłką, i możesz zamówic już od 1 sztuki (ten lunatik to przykład, jeszce baterie i akcesoria do telefonów nokia na których dochodzi do 300% procentowego przebicia i wiele innych) . Niektórzy na allegro korzystają z tej strony ale konkurecja jest nie wielka. Tylko nie wiem jak to sprzedawać legalnie w polsce gdyz nie dostajemy zadnej faktury tylko info na naszym koncie na tej stronie o zakupionej ilosci i cenie. Tych przykładów znalazłem kilkadziesiąt za 800zł sprzedam info.
ku*wa mać co ty za głupoty piszesz?? chinczyk zawsze ci wystawia rachunek na kwotę za jaką zrobiłeś zakupy. a te info to sprzedaj na allegro tam jest pełno takich naciągaczy co za 5zł oferują poradnik jak zarobić miliony:) ludzie trzymajcie mnie bo padne na śmiech
towar w wólce to badziewie jak ich mało. tam wszystko jest robione po kosztach, towar słabej jakości czyli szmelc. co do tego co napisałeś wyżej to też nie jest prawdą. możesz wziąć nawet 100szt od producenta tylko że nie widzę w tym sensu bo koszta transportu i oclenia towaru mocno zawyżą jego wartość co może stać się nie opłacalne lub bardzo słabo opłacalne
Jak ja lubie takich idotów którzy wysmiewają innych, a sami zarabiają grosze. Tam nie zawsze tak jest że chinczyk wystawia paragon po drugie tam nie trzeba miec firmy można zarabiac na czarno tylko troche strach przed US. Z poradnikiem to żes dowalił tam mozna spokoje 2tys na miesiac na czarno zarobic przy podobnym wkładzie.
np . taka baterie:
http://allegro.pl/bateria-nokia-bl-4c-6 ... 03980.html mozna kupic przy zamówieniu min. 20 sztuk za 98zł to daje 4,9zł za sztuke i to cena razem z wysyłką do Polski ! I budżet 5tys zł jest wystarczjący i mozna z niego wyciągnoc ponad 4tys na miesiac przy max 6h dziennie
aukrat sam importuje z tamtąd towar więc co nieco o imporcie wiem. na każdą paczuszke mam wypisany kwitek tylko co z tego jak chińską FV możesz się u nas podetrzeć bo takie cuda sam możesz sobie wypisać dlatego agencja celna wypisuje ci taki dokument który się nazywa SAD i to jest podstawa do rozliczania z US ciołku. więc mi nie mów że chinczyk nie daje żadnych paragonów bo pleciesz głupoty. firmy nie musisz mieć ale pomyśl trochę jak umiesz jaka agencja celna przepuści towar np w ilości 500szt do osoby prywatnej?? powiesz że to na własny użytek może??:) matko boska byle co je i byle co gada co do tych baterii nokii to zapomniałeś że jeżeli UC stwierdzi że są to ilości przeznaczone na handel to dostaniesz takie ładne pisemko z UC że sprawa zostanie przekazana do dystrybutora a potem to już zależy, oczywiście jeżeli nie prowadzisz DG, jeżeli takową byś prowadził ściągasz 500szt baterii z logo nokia i masz po twoim lewym interesiku. nie wiesz o tym że chciwy dwa razy traci??
Gdzie cwaniaczku internetowy napislem że trzeba 500 sztuk kupic?? W przypadku baterii jest to 20sztuk a jest wiele produktów które wysyłąją w paczkach pojedynczo. A ty pewnie masz ten towar od jakis posredników którzy każą ci zamawiać po 500sztuk, a nie tak ja od fabryk.
20sztuk baterii prosto z fabryki hahahahahahahahahahahahaha ty chyba nie wiesz jak działają fabryki w chinach. ale zapomniałem że właśnie tacy cwaniaczki polacy myślą że im się wszystko należy i fabryka czeka żeby tylko zrobili im łaske zamawiając 20sztuk baterii.
nie musisz 500sztuk zamawiać ale teraz powiem ci tak. kupujesz 20sztuk baterii z logo NOKIA. pierwsza paczka przychodzi bez problemów, zamawiasz kolejne 20szt. celnik stwierdza że towar jest podrobiony i co?? i przychodzi ci takie ładne pisemko gdzie pisze że towar (baterie ze znakiem towarowym NOKIA) zostały wysłane do laboratorium na test oryginalności bo zachodzi podejrzenie że został wykorzystany znak towarowy. i co?? a no nic sprawa idzie do dystrybutora i to on już decyduje czy będzie chciał dochodzić swoich praw w sądzie czy załatwi sprawę ugodowo i np pokryjesz tylko koszta sprawy i utulizajcji towaru. i co?? i twój adres zostaje wpisany na tzw "czarną listę" że ściągałeś podróby i każda paczka ściągana na twój adres będzie szczególniej kontolowana niż inne. tak samo jest z telefonami nie zastanawiało cię nigdy że wszystkie wysyłane są z chin?? znalazłeś jakąś stronkę internetową i myślisz że zarobisz miliony importując jakieś podrabiane towary na lewo i nikt cię nie skontroluje albo znajdziesz frajera któremu sprzedaż to za 800zł wciskając że zarobi 50tyś w pół roku
Widac że twardziel tylko w internecie. Nigdzie nie pisałem że miliony, że 50 tys w pół roku.
Te baterie to był tylko przykład. Jeszcze są setki nie markowych akcesoriów do telefonów. Czytniki ebooków też bez logo, wideorejestratory itp. itd. Kłócisz się bo znalazłem lepszy towar, niższe ceny, mądrujesz sie że to nie możliwe że tak małe ilosci wysyłają, ale jednak pare osób z tego korzysta i jakoś używają tej strony w celu zakupów elektroniki i dalszej odsprzedaży legalnie mając firme. Gdybym wiedział w jaki sposób oni się rozliczają z US itp. to bym na pewno tych informacji nie sprzedawał
oczywiście nie twierdze że takich ilości nie możesz kupić bo są strony gdzie możesz. tylko czesto ten towar jest sprzedawany przez pośrednika i tak na prawdę nie wiesz jaki towar jakościowo dostaniesz. co innego są zakupy przez internet a co innego wziąć towar od producenta który jeżeli tego sobie zażyczysz może towar zrobić OEM jak wiesz co to znaczy.
akurat ja nie sprowadzam elektroniki bo wiem że to jest chłam np w przypadku mp3 czy pendrivów, tego towaru trzeba szukać u źródła nie przez strony internetowe. a ceny mógłbym zaproponować niższe, w przypadku baterii było by to ~ 3,58-3,70zł zależnie od kursu dolara co w ciągu jednego dnia może podrożej o 6-7gr
to ja ci powiem. chinczyk wypisuje rachunek/fakturę na firmę. paczka przylatuje do PL, potem do UC, oni naliczają ci koszta obsługi, cło, vat i wypsiaują ci SAD (koszt 80zł) i na tej podstawie się rozliczają to jest jak by twoja FV, bo chińskiej nikt u nas nie uwzględnia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co kupić w CHinach???": - Chcę kupić 1 produkt w chinach - ktoś pomoże z kontaktami ? - Posrednictwo w Chinach - Posrednictwo w Chinach - Produkcja w chinach - TLUMACZ W CHINACH
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|