|
Co mam zrobic ? |
Co mam zrobic ?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pytanie do was co mam zrobic ?Chcę otworzyc cos swojego z dotacja 20tyś , w miescie o zaludznieu 25 tysiecy . Gdzie pubów i chicholandów róznego rodzaju jest full , łacznie z fryzjerami .A bary odpadaja bo ejst ich tez za dużo i jeszcze ostanio otworzono nowy bar typowo miłodziezowy .W co mam zainwestować zeby jakos zarabiac nie odrazu krocie tylko tyle zebym wychodził na czyto przez rok ! Pomozcie prosze coś mi doradzic , bo nie mam zamaru zarabiac dla kogos i mniec nie pewnośc czy bedze dalej pracować ! dzieki za każde inne informacje
Może nie pub, ale jakąś małą, przytulną restauracyjke na wysokim poziomie ? To cos dla tej 'wyższej' warstwy miasta, bo do pubów to głównie młodzi chodzą. Tylko nie wiem czy z budżetem sie wyrobisz :?
Restauracja odpada, nawet mala, na sama kuchnie potrzeba mały majatek, nie mowiac juz o wynajeciu odpowiedniego lokalu, czy odpowiednim wystroju tego lokalu. A trzeba jezscze zatrudnic pracownikow itp. Kupa kasy.
Zgadzam sie mały pub odpada , bo to ne wypali i koszta za duze , poza tym nie ma odpowiedniego miejsca a na samym rynku jest ich z 4 wiec odpada całkowicie . Trzeba coś wymyśleć ale co ?
Sklep elektryczny ? Hurtowania papierosów ? Skup złomu ? :D
To aż śmieszne ale jest tego tez pełno. To musi być coś uniwersalnego , coś typu sex shop :D , ale i tu problem bedzie bo zjedzą mnie księzka , a poza tym nie wiem czy by na to sie miasto zgodziło .Ale o takie coś by mi chodziło coś co jest mało znane w mały miastach typu móje 25tysięcy ludzi .Czekam dalej na wasze podpowiedzi .
To, że w twoim miasteczku jest dużo pubów oznacza, że młodzież jest przy kasie. Proponuję Ci ASG czyli Air Soft Gun, to taki paintball tyle, że tańszy ok 50% i zamiast kulek z farbą są mniejsze plastikowe lub kauczukowe.
a w innym temacie pisales ze 60... :)
Moja propozycja, biorąc pod uwagę Twoje finanse, jest następująca: sklep wielobranżowy (metalowo-elektryczny) - zbadaj jednak rynek lokalny przed wejściem nań. Kokosów może nie będzie, jednak w tego typu mieście (Polska wschodnia czy zachodnia?!) działalność powinna pozwolić na zarobki w okolicach średniej krajowej, czyli ok. 3 000 zł netto.
Janusz Wiśniewski CMI Rawa Mazowiecka Woj. łódzkie
Po pięciu latach na pewno autor tematu się na Twój pomysł zdecyduje. Warto sprawdzać daty.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|