Mogę przeznaczyć kwotę od min. 40000 zł do max. 70000 zł na rozpoczęcie jakiejś działalności. Znam się na budowlance i remontach.
Jakieś dobre pomysły?
|
Co Mi możecie doradzić? |
Co Mi możecie doradzić?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mogę przeznaczyć kwotę od min. 40000 zł do max. 70000 zł na rozpoczęcie jakiejś działalności. Znam się na budowlance i remontach.
Jakieś dobre pomysły?
tej kasy to aż nadto, w remontach i budowlance yo się liczy fachowość, a na narzędzia tyle kasy ci nie potrzeba, samochód do przewożenia narzędzi i ludzi kupujesz byle jaki i za grosze, bo i tak się zniszczy,a parę wiaderek, pacek, szpachli......grosze
A czy taka firma remontowo-budowlana jest nadal opłacalna? W moich stronach konkurencji nie brak.
a na jakiej podstawie ja mam ci powiedzieć czy firma remontowo-budowlana jest opłacalna?
wklad...kosztuje a nie jak ktos napisal,ze grosze...
przede wszystkim material wystarczy,ze klient zaplaci na koniec projektu i na to wlozenie juz potrzebujesz,poza tym maszyny to koszt spory,ale przynoszacy zyski,wiadomo,ze im szybciej zrobisz tym wiecej zarobisz a recznie czasami tracisz na cos 4 dni co z maszyna zajmuje ci 1 ...szczegolnie po powodziach w polsce i z maszynami powinienes zarobic konkretnie jak masz jeszcze swiadomych pracy pracownikow. Na budowie w tym momencie mozna zbic konkretne siano,tyle,ze jest sie ciezko wbic na rynek bo jest masa tych firm,ktore maja budzet i renome kolejna dobra opcja (przy wiekszym budzecie) wykupienie domku (zdecydowanie do remontu gruntownego) wyremontowanie go i potem sprzedaz EDIT: AMS9 widze,ze patrzysz na to ze strony dobrego optymisty szpachla,mlotek,kuter,srubokret,farba itp... tylko,ze pracownicy o sprzet nie dbaja,albo gubi sie po budowach,wiec idzie jak cieple buleczki,nastepnie z mniejszych rzeczy paliwo no i wiadomo pracownicy ktorzy nie pojda do pracy za 1000zl i uzbiera sie sporo,70 tys powinno na poczatek wystarczyc,reszta bedzie zalezala od ciebie ilu klientow obdarzy cie zaufaniem :)
A może coś w tym kierunku,mam do sprzedania juz rozwiniety biznes ,ale z powodu spelnienia marzen zeglarskich musze wyjechac z kraju i jestem zmuszony sprzedac dwie pizzerie, wpisz w allegro pizzeria gdynia rumia
A na jakiej podstawie wypowiadasz się, że ktoś Ciebie prosi o wypowiedź? Nie jesteś tutaj jedynym użytkownikiem, a osoba pytająca o dany temat oczekuje odpowiedzi od osób które są w takim temacie, a nie osób które myślą że wszystko wiedzą - kolego AMS9.
a na jakiej podstawie ty się logujesz i wypowiadasz, zwłaszcza nie na temat, komentujesz moją wypowiedź a nie post Rafała, jeżeli masz do niego jakąś sprawę, wypowiedź, napisz, jeżeli odnosisz się do mojej wypowiedzi to merytorycznie albo spadaj z forum, poza tym nie jestem twoim KOLEGĄ, uwagi tego typu zwracaj swoim kolegom, jeżeli ich nasz
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co Mi możecie doradzić?": - CO MOŻECIE DORADZIĆ ? - Czy możecie ocenić wygląd strony - Czy możecie wyjaśnić mi kilka rzeczy>? - Dotacje - możecie polecić firmy? - ILE W WASZYCH PUP MOŻECIE OTRZYMAĆ DOTACJI
• Strona 1 z 1
|
|