|
Co mściwy pracodawca może? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam, ile należy mi się urlopu po podpisaniu umowy na okres próbny dn. 1 kwietnia do 30 czerwca a później podpisałam następną umowę z tą samą firmą na czas nieokreślony od dn. 2 lipca. Na urlop poszłam od 30 lipca i wróciłam 6 sierpnia do pracy. Czy pracodwaca teraz może mnie szantażować, że nie wypłaci mi wyrównania na koniec miesiąca bo niesłusznie po tak ktrótkim okresie pracy dostałam tak dużo urlopu? zaznaczę, że 17 września złożyłam wypowiedzenie ( z zachowaniem 2 tyg. wypowiedzenia) i teraz pracodawca dziecinnie stara się mścić, starając się udowodnić swoje rcje. Czy on ma rację i mam się czego obawiać? acha na umowie mam napisane 936,00 zł przy pełnym etacie, na rękę dostaję co tydzien 200 zł =800 zł /mies plus z ostatnią tygodniówką mam wyrównanie 200 zł także o to wyrównanie własnie mi chodzi, czy może obciąc mi z jakichś powodów te pieniądze a jesli tak bedzie chciał zrobić, to co mogę z tym zrobić. Pozdrawiam i prosze o odpowiedź, mam dzisiaj rozmowę :/
Pracowałaś wcześniej? Ja tu widzę twoje kombinowanie a nie mszczenie się pracodawcy.
|
|