|
Co myślicie o blogu eksperckim ? |
Co myślicie o blogu eksperckim ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Chciałam was zapytać co sądzicie o blogach eksperckich, czy mają jakąś przyszłość ? Czy dało by się rozwinąć na ich tworzeniu (dla innych nie obeznanych ze stroną techniczną) jakąś działalność komercyjną ? Czy warto w to inwestować swój czas ? Ich przydatność jest dla mnie oczywista, ale czy będzie na to popyt ?
Forma bardzo popularna na zachodzie i nie mniej popularna w polsce. W mojej opinii polecana szczególnie dla freelancerów, ale i także dla firm eksperckich, które zajmują się doradztwem. Świetny sposób na zademonstrowanie swoich kompetencji w materii o której piszemy.
Pomysł z mojego punktu widzenia o tyle kiepski, że Twój potencjalny klient w większości przypadków i tak nie będzie się znał na tym o czym piszesz na tyle, aby coś z tego zrozumieć. Przydać się może osobom, które w tym siedzą i potrzebują podpatrzeć pewnych rozwiązań, ale to jest karmienie konkurencji cennymi informacjami. W sumie jeszcze zależy o czym chcesz pisać, jaka branża itd.
Blog ekspercki jak najbardziej Ewelino. Łącząc go z innymi ogniwami można stworzyć znakomity system promocji naszego przedsięwzięcia. Uczę o tym na moim szkoleniu "System skutecznego E-Marketingu". Jeśli jesteś zainteresowana to napisz do mnie na marekathlone@gmail.com prześlę Ci dostęp do darmowego szkolenia.
Tak, ale musi on być bardzo rozbudowany, tylko wtedy będziesz mieć ruch na stronie.
Blog ekspercki jest jak najbardziej na miejscu i warto inwestować swój czas.
Blog ekspercki nie tylko jest narzędziem PR, ale również wspiera SEO danej firmy i to dość mocno jeśli blog i narzędzia blogowe będą odpowiednio wykorzystywane. Jest to zadanie dla wytrwałych, a nie dla krótkodystansowców. Dobrze pisany blog, czy to w ramach firmy, czy jako odrębny serwis w długim okresie może przynieść wiele czytelników, a co za tym idzie dochody z reklamy. Na zachodzie jest mnóstwo blogów, które z biegiem czasu stały się opiniotwórcze, osiągają wysokie dochody słowem są to duże kanały medialne. W Polsce również są blogi, które rozwinęły się, posiadają duże grono czytelników i dochody z reklam. Reasumując, warto w to wejść, jeśli jest się bardzo wytrwałym i posiada szeroką wiedzę, którą się chcemy dzielić i wiemy jak taki blog wypromować. Usługi Strategie Marketing Internet Konsulting | Yeelders | E-Commerce Yeelders.com
Równiez uważam, że blog ekspercki jest bardzo dobrym kanałem promocji i komunikacji. Oczywiście musi być odpowiednio prawdzony i powinien komentować istotne dla branży zjawiska i wydarzenia. Wartościowy content jest zawsze świetnym wabikiem dla odbiorców i potencjalnych klientów.
Co najważniejsze za pomocą bloga eksperckiego można trafić do iście wyselekcjonowanego grona potencjalnych klientów w danej branży. Jeśli jest do tego blogiem firmowym pozwala na utrzymanie tudzież podtrzymanie dobrych relacji z klientami.
Dokładnie ale warto dodać, że wszystko wymaga czasu, systematyczność jest kluczem do sukcesu.
Na pewno warto poświęcić czas i energię na blog ekspercki pod warunkiem, że uzbroimy się w cierpliwość. Blog to blog, nie możemy oczekiwać ogromnej oglądalności po paru postach. Poza tym na pewno związane jest to z dużą aktywnością, nawiązywaniem kontaktów z innymi blogerami, etc etc...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co myślicie o blogu eksperckim ?": - 5000-9000zł zysku jak myslicie co myślicie?? - Jak zarabiać na Blogu ? - jak zarabiać na blogu? - Reklamy na blogu oneta? - Czy na blogu można zarobić?
• Strona 1 z 1
|
|