Witajcie,
właśnie kończe serwis związany z nieruchomościami. Wprawdzie jest tam jeszcze pare poprawek (m.in. mapa), ale proszę Was o komentarze. Ja z racji zaangażowania jestem nie do końca obiektywna... Adres to: http://www.takachata.pl
|
Co myślicie o takim serwisie...? |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witajcie,
właśnie kończe serwis związany z nieruchomościami. Wprawdzie jest tam jeszcze pare poprawek (m.in. mapa), ale proszę Was o komentarze. Ja z racji zaangażowania jestem nie do końca obiektywna... Adres to: http://www.takachata.pl
Tak na 1. rzut oka to trochę "nudny" środek. A dokładniej to przy nieruchomości/firmy/sklep postaraj się napisy zrobić w odcieniach i formie zbliżonej do "zobacz wszystkie" bo teraz "zobacz wszystkie" bardziej przyciąga wzrok niż nazwa działu. Tak samo napisy "Przeglądaj ogłoszenia nieruchomości / Dodaj ogłoszenie itd." ujednolić wszystkie może zrób jakieś małe ikonki przy nich "zamknij" w ramce części należące do jednego działu (np. nieruchomości). Tak samo trochę poprawiłbym wyglądowo aktualności i masz pytanie / bo teraz cały środek jakoś tak dziwnie zlewa się z sobą.
Pod takachata.pl - wersja beta napisałbym kilka słów (max jedno zdanie np. na tym ciemnoszarym pasku o tym co stanowi meritum strony /czyt. czym się zajmuje strona) / pod loginem i hasłem zamiast "Nie masz konta? Zarejestruj się" dałbym link do przypominania hasła -> na samym początku po lewej masz już duży banner odnośnie rejestracji po co to powtarzać? A o przypominaniu hasła nic nie wiedzę :) Na stronach działów (np. nieruchomości itd.) podoba mi się zmiana kolorystyki ale brakuje np. napisu "nieruchomości" przy logo lub od biedy na obrazku. I pytanie po co dwie wyszukiwarki? Małą u góry i duża na dole? Po wejściu w konkretny dział i tak każdy prawdopodobnie będzie korzystał z dużej (bardziej zaawansowanej) wyszukiwarki. Zamiast tej małej dałbym u góry pola do logowania i wyrzucił duży obrazek i duże pola logowania do serwisu - zajmują tylko cenne miejsce które możesz przeznaczyć np. na reklamę (byle nie za wysoką) bo wtedy po wejściu na podstronę wiele osób nie zobaczy nic z oferty. No i na koniec jeszcze kolory - są fajne i dobrze że rozdzielają działy ale niebieski i zielony są zbyt jaskrawe i męczą. Oprawa graficzna w takim serwisie powinna być raczej neutralna (nie przeszkadzać i nie skupiać na sobie uwagi) tak by to oferta byłą tym co przykuje uwagę klienta. No i to tyle jak na pierwszy rzut oka :) Pozdrawiam
Dokładnie serwis troszkę "chłodny" ale ciekawy dosyć graficznie.
Aczkolwiek może on być najpiękniejszy ale co z tego jak nikt o nim nie wie... Podstawa to wypozycjonować go. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Wizualnie OK ale momentami nie wiem o co chodzi szczególnie w podziale na nieruchomości, firma, sklep.
Czy to oznacza, że są oferty skierowane do konkretnych rodzajów klientów? Jesli nie to nieco inaczej powinny wyglądać opisy: oferty nieruchomości, katalog biur nieruchomości, Urządzamy dom? Logo mało atrakcyjne, trzeba by tu coś naprawdę fajnego zrobić - później będziecie to wykorzystywać w reklamach ITP. Tam gdzie są Aktualności dodałbym oferty nieruchomości, a dopiero pod spodem aktualności - wszak ludzie wchodzący na serwis szukają...
dzięki za odpowiedzi. Środek dostał już trochę grafiki na środku. W nieruchomościach będą ogłoszenia nieruchomości, firmy to katalog a sklep to sklep.Na logo brakuje już funduszy, ale sobie poradzę ;) ogólnie trawają ostatnie poprawki. ruszyć z reklama (aczkolwiek skromną) planuje w przyszłym tygodniu, ale nie wiadomo...
|
|