|
CO mysliecie o handlu pomidorami ?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam nastepujacy poysl mam auto na ktore moge zaladowac 3tony pomidora moj ojciec jest producentem towar bym bral od ojca mieszkam w kaliszu i wywozil bym do warszawy gdzie jest drozej co wy myslicie o tym ???
Szczerze to nie znam sie na interesie pomidorowym ale nie lepiej by było popytać u producentów Ketchup-ów??
Tak samo teraz są soki pomidorowe! =)
Wiesz na keczup nie beda brac ladnych pomidorow to chyba nie wypali
:mad: a na soki??
moj przyszly tesciu jak i moj wuja sprzedaja i produkuja pomidory a pochodze z ostrowa wlkp wiec wiem jakie sa mniej wiecej roznice cenowe na gieldzie w kaliszu a w innch mistach :d
polecam wywozic do lodzi chociaz czasami trafia sie, ze w wawie dostaniesz lepiej najlepiej jest sie dogadac z kims z wawy i lodzi co by ci dawal cynk jakie sa ceny w danym dniu na gieldzie w wawie czy lodzi jak bedziesz chcial je wywiesc. Moj wuja czasem tez wywozi do wroclawia. Nie wiem jak czesto bys chcial wywozic (znaczy sie ile produkujesz ton/mc) czy lepiej bylo by ci wynajac takiego szpiega z doskoku czy bys sie bawil w skup i wywoz klikarazy w tygodniu ze warto by ci bylo wynajac kogos na stale... To juz pozostawiam twojej inwencji tworczej ile bys byl gotow zaplacic za takie informacje (wkoncu roznica nawet 10% w cenie na skrzynce + paliwo moze na kliku tonach przyniesc spora roznice) Jesli bys nie wiedzial jak znales takiego "szpiega" mozesz tez sie zwrocic do firmy http://www.adhoc.com.pl ktora bardziej specjalicuje sie w przeprowadzaniu audytow moze by sie podieli takiego tematu. Ewentualnie moge sie podpytac sam bo znam pare osob z tej firmy (niestety nie wlasciciela ale kierownictwo...) Roznica w cenie siega 30% wiec nawet oplaca sie kupic na gieldzie w kaliszu pomidory i wywiesc do lodzi. Sam nawet o tym myslalem ale nie bede tesciowi robil konkurencji bo mnie jeszcze do rodziny nie wpusci :P (juz na mnie krzywo patrzy bo mam wuja ktory tym samym sie zajmuje i mam zakaz zblizania sie do szklarni :D ) Na tym jest kasa do wyjecia jak sobie przeliczylem to okolo 500-700zl za jedna nocke z glowy (bo wkoncu trzeba na tej gieldzie posiedziec w nocy kilka, kilkanascie h :/ ) Ale jak komus mowie o wyworzeniu pomidorow zeby kogos dokoptowac do spolki by sierodzina nie dowiedziala to sie tylko smieja :/ eh...
|
|