|
Co na Rynku ma Największy Popyt ? - Biznes |
Co na Rynku ma Największy Popyt ? - Biznes
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pytanie: Jaki Najlepiej jest rozkręcić Interes ?? Myślałem o pustak lub o Brykiecie. Słyszałem że to bardzo drogi interes ale chciał bym rady obeznanego człowieka i co ma Dobry popyt w Polsce. Prosił Bym o propozycje Ciekawego zainwestowania pieniędzy :)
nie wspomniales jakie ryzyko jestes w stanie poniesc ;) i jaka konkurencje zaakceptowac.
NO wiadomo czym mniejsze ryzyko tym Lepsze. A co do konkurencji to zastanawiam sie na podpisaniem jakiegoś kontraktu z Firmą i produkować ich materiał. Własnie nie wiem co było by lepsze, dogadać sie z inną firmą czy samemu sie w to bawić
Temat wygasł, ale przyznam, że jest dość ciekawy. Może ktoś ponownie rozpocznie rozmowe?:)
Ja obstawiam, że największy popyt jest na żywność... Każdy musi jeść. Restauracje w dobrym punkcie nie zginą, a sklepy spożywcze nawet na starówkach mają wysokie marże, a daja radę. Co myślicie o popycie na tanią ekologiczną żywność? Ludzie chcą ekologicznie jeść? Gdyby taka szynka kosztowała tyle co normalna to dalibyśmy radę zwiększyć popyt? Zastanawiałem się czy ekologia trochę przez kryzys nie została uśpiona...
A co rozumiesz pod pojeciem "zywnosc ekologiczna" lub "zdrowa zywnosc"? :) Przeciez taka wlasciwie nie istnieje. Prawie nie da sie produkowac zywnosci na szersza skale bez nawozow. A to wszystko chemia. Poza tym nawet nasiona sa modyfikowane genetycznie... Jesli chodzi o zywnosc, to moze po prostu nalezy produkowac ja tak jak receptury mowia (np.: wedliny) a nie zas starac sie oszukac konsumenta na kazdym kroku:) Nie pomysl czasem, ze pisze to do Ciebie personalnie - chodzi mi o producentow zywnosci. Wszyscy wiemy, jak ta zywnosc jest produkowana.
Fajnie, ze odgrzales ten temat bo i ja chetnie poslucham, co daje w Polsce najwieksze zyski, na co jest popyt. Pozdrawiam.
Ja bym stawiał na dobre,swojskie jedzenie (wędliny,warzywa,jajka,mleko itp.)....tylko jak chcesz robić to uczciwie to narobisz się po ,,pachy"
dobre,swojskie jedzenie (wędliny,warzywa,jajka,mleko itp.) Taka opcja jest nie wykonalna. Musiał byś posiadac kawał ziemi na wsi. Włąsne bydło nie karmione paszą lecz pasione na pastwiskach, sad, ogród itd. Co do produkcji żywności typu wędliny to zapomnij bo musiał byś spełniać takie warunki postawione przez sanepid że szok. Poza tym na utrzymanie takiego biznesu potrzeba dużo kasy i dużo na start potrzeba. Uważam że może było by i zainteresowanie ale nie na taką skalę żeby utrzymać całą gospodarkę. No chyba że znalazł byś "dostawców", rolników takich co jeden dał by to a inny co innego. Ale też bym nie liczył na to ze znajdziesz takich.
Ja uważam że na wszystko jest popyt. Tylko jak jest czegoś za dużo w danym mieście to nic nie idzie. Trzeba znaleźć jakąś ciekawą nisze i inwestować w to. Jeśli chodzi o rynek krajowy to tu już jest inna bajka.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co na Rynku ma Największy Popyt ? - Biznes": - Powstał najwiekszy sklep internetowy Cenus.pl - nowy biznes - badanie rynku - Popyt na kredyty spada - Kursy doszkalajace- popyt - Popyt na reklamy w niszowym portalu
• Strona 1 z 1
|
|