Witam. Od bardzo dawna myślę o utworzeniu serwisu internetowego związanego z branżą transportową. Miałoby to być coś w rodzaju internetowej giełdy ładunków i pojazdów. Dodatkowo jeszcze inne elementy związane z tą branżą np. usługi, baza firm itp.
Oczywiście serwis miał by być płatny, choć wiadomo, że na początku to należałoby „ciągnąć”, chociaż po kosztach do momentu wypromowania serwisu i osiągnięcia jakiegoś przyzwoitego zainteresowania. Ze względu, iż jestem zielony w kwestii tworzenia takich serwisów (z zawodu jestem logistykiem) proszę o opinie i sugestie, jeśli chodzi o realizację.
Wiadomo, że każdy użytkownik powinien mieć swoje indywidualne konto (płatne), a ja powinienem zarządzać całością z panelu administracyjnego. Wiele mam pomysłów, co do tego serwisu i jestem ciekaw, jakich kosztów mogę się spodziewać tj. utworzenie, serwer itp.
Mogę podać inne informacje, bo zależy mi na sensownej wycenie całego projektu, bo jak wiadomo zapowiada się wielki kryzys w gospodarce i zastanawiam się czy jest sens zabierać się za coś takiego.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Marcin