Witam,
Jakiś czas temu sam siedziałem i zastanawiałem się co otworzyć, co może przynieść zysk, skąd wziąć pomysł itd. Czytałem forum i liczyłem na to, że ktoś podsunie super pomysł i będę super bogaty przy małym wkładzie finansowym. Wiecie co? Udało się! Może nie w tej ostatniej kwestii związanej z bogactwem, ale pomysł przyszedł, pieniędzy nie miałem, ale załatwiłem i tak sobie teraz siedzę na własnej działalności i pracuję, bo to dopiero teraz się zaczyna praca, to nie to co na etacie.
Po pierwsze pomysł.
Nie szukajcie daleko, to jest droga do nikąd. Nikt Wam nie da pomysłu na szczęście finansowe. Trzeba zacząć od tego co lubimy, co potrafimy, co chcielibyśmy robić. W moim przypadku lubiłem robić niespodzianki i obdarowywać najbliższych oryginalnymi prezentami. Zawsze miałem problem z ich kupnem, więc wpadłem na pomysł otwarcia takiego sklepu u mnie w mieście. Dodatkowo wykonuję nadruki na koszulkach kubkach itp. Te prezenty zawsze cieszą.
Po drugie pieniądze na rozruch.
Czekałem rok i się doczekałem. Pieniądze unijne, one załatwiły sprawę. Rok czasu musiałem czekać aż w moim regionie ruszy program Unijny 6.2 z 40000 zł na rozpoczęcie działalności. Potem trzy miesiące starań na Przejście wszystkich procedur i wreszcie wypłatę pieniędzy. Wiem, że każdy teraz myśli, dla mnie to za długo. Ja też tak na początku myślałem, ale spróbowałem bo i tak przez ten okres nie zdobyłbym 40000 zł na rozkręcenie biznesu.
Po trzecie szczęście.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy, że różne przypadki losowe potrafią popsuć Waszą pracę i wysiłek jaki wkładacie aby biznes szedł do przodu. Wiele rzeczy psuje to nad czym pracowaliście długo, ale i wiele przypadkowych zdarzeń pomaga w zadziwiający sposób.
Najważniejsza zasada w tym wszystkim to upór i nie oglądanie się za siebie. Jest źle to trzeba to popracować aby było lepiej. Jest super, myślmy o tym aby to poprawić i żeby było jeszcze bardziej super.
Nie bójmy się zmian i "...cały czas do przodu..." jak mawiał Krzynówek
Teraz pracuję na własnym sklepem zapraszam na misz-masz(kropka)pl. Jak chcecie się podzielić opiniami co muszę w nim zmienić, co poprawić to czekam z niecierpliwością na PW. Zapraszam również na zakupy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia