|
Co produkować z tworzyw sztucznych? - strona 2 |
Co produkować z tworzyw sztucznych?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mysle ze na poczatek pomysl produkcji taśm klejących tez nie bylby najgorszy,potrzebne bede w sumie zawsze.
slawxxxa jaki masz pomysł na jednorazowe zamowienie
A moze produkcja plastikowych elementów do motocykli?a moze rowerów?na przyklad doagadac się z KROSSEM(odległe:) ) i produkowac dla niego błotniki czy raczki do hamulców?
A co powiedzielibyscie na produkcje worków na śmieci?
Moze kosze na smieci z podzialem na czesci. na kazdy rodzaj odpadkow inna czesc. a mzoe plastikowe meble. takie dla dzieci. Ablo calkeim normalne. np. biurko z plastiku. lekkie i tanie. tylko musialo by byc wytrzymale
A na przykład dachówka z tworzywa sztucznego-jak by to wyglądało? Kto z Was by taką kupił? Na pewno jest lżejsza od ceramicznej. Także wspominane wcześniej meble ogrodowe to niegłupi pomysł. Tylko żeby były mocniejsze od tych "made in china" ...
Rynny, rury i mocowania do tego typu rzeczy... A krasnale ogrodowe z czego się wykonuje? Jakieś pieski, kotki, itp co można postawić w ogrodzie ...
Witam,
wszystkich zaineresowanych tematem odpadów i przetwarzaniem tworzyw sztucznych. Dotknęliście bardzo trudnego, ciężkiego, czasochłonnego i wymagającego wytrwałośći tematu. Ze względu na to, że ilu forumowiczów, tyle różnych pytań, zdecydowałem się na podanie własnego nr telefonu, by konkretnie zainteresowanym odpowiedzieć na pytania, które urodzą sie w ich głowach. Uwierzcie mi, że temat jest na tyle szeroki, że nie da rady ogarnąć wszystkich zagadnięć na tym forum. Tzn. może i by dało radę, ale byłoby, to ciągłe odpowiadanie na pytania co jest czasochłonne. Proszę więc o wyrozumiałość. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to służę moją wiedzą. Osobiście zajmuje się pozyskiwaniem odpadów, aglomeracją a od stycznia dojdzie granulacja i wyrób różnych folii (taśmy, pół rękawy i wszystkie rodzaje worków). Znam również inne dziedziny tworzyw sztucznych. Pozdrawiam
Ja też szukam pomysłu na ciekawy wyrób - maszyn nie mam, ale mogę kupić.
Mam halę produkcyjną i samochody. Ludzi oczywiście też się da zorganizować. Potrzebny jest człowiek z pomysłem, jakimiś kontaktami na zbyt i na tyle zaradny, by pociągnąć wszystkie sprawy związane z takim biznesem. W połowie 2007 moge też dać mieszkanie (kawalerka 18m2) takiej osobie. Miejsce działalności to Tłuszcz, woj. mazowieckie, pow. wołomiński, 40 min pociągiem od Warszawy.
Jakieś nowe pomysły na produkcje czegoś z plastiku?
to rozumiem,ze do tej pory nic ciekawego sie nie pojawilo... mi w sumie cos swita w glowie ale niestety nie jest to nic sprecyzowanego (bez obliczen, bez badania zbytu itd). Dam Ci znac jak sie okaze, ze to cos mogloby sie oplacac w ogole... Nie napisales jakie masz te maszyny, to moga byc duze formy czy takie malutkie pierdolki?
nie wiem od czego na tym forum zalezy szybkosc wysylania PW ale cos sie nie moge doczekac wyslania mojego maila:)
roca3r mam kilka pomyslow (juz wstepnie rozeznane), jak chcesz to skontaktuj sie ze mna na adjl_12_MALPA_gazeta.pl (usunac _MALPA_ ) lub podaj swojego maila...
Kurcze, przepraszam za off topic, ale z powodu problemow technicznych musze zmienic adres na adjl_MALPA_gazeta.pl, bez dodatkowego _12 :(
Hej Wszystkim czytam i czytam te wasze wypowiedzi na temat robienia czegoś z tworzyw sztucznych, form, wtryskarek i strasznie to wszystko pogmatwane niektórzy z was wogóle nie zdaja sobie sprawy z ilości pieniędzy potrzebnych do uruchomienia jednej maszyny,.
Pozwólcie że opowiem o tym interesie. Pracuje dla Szefa który ma 18 wtryskarek nie jakiś tam wtryskarek ale od pionówek do poziomówek od 60ton do 125ton wszystkie maszyny jakie używa to top półka maszyny jednej firmy kto coś wie na temat wtryskarek to wie jaka to firma Austriacka tylko podpowiem. Maszyny nie są nowe niedawno kupił jedna z 95 roku za 18.000 Euro 125ton to duża maszyna i spokojnie można na niej nocniki, czajniki itp. tryskać ogólnie produkty o gabarytach NIE WIĘKSZYCH NIŻ 80CM X 80CM Aby uruchomić produkcje potrzebne jest zasilanie maszyna żre prąd do tego schładzarka wody i cieczy która będzie nam chłodzić ciecz przechodząca przez maszynę no i zostaje sprawa formy i tworzywa , tworzyw jest kilka najlepszym jest POM F30-33 a formy tak jak ktoś wcześniej napisał są drogie ale nie aż, 70.000 tys drogie to już straszna przesada do tego formy nie kupuje się w Polsce bo tutaj robią i po 100.000 tys zł formy formy drodzy forumowicze importuje się z chin i nie żadne buble tylko porządne formy jeśli się ma dostęp do takich dobrych firm to naprawdę formy są dobrej jakości i o wiele tańsze nawet o 70% tańsze ściągam dla szefa wiele form i to tylko z dwóch fabrykach w Chinach i naprawdę niema zastrzeżeń a współpracujemy już wiele lat no i tworzywo tona to kilka tyś zł w zależności od wielkości towaru wtryskiwanego potrzeba dużo tworzywa no i do tego młynek do maszyny separator operator itd. Też myślałem o tym interesie i liczyłem wszystko -0 koszt maszyny , prąd , tworzywo, forma , dodatkowe rzeczy na start trzeba mieć 300.000 i odbiorce czekającego na towar który będziemy mu wtryskiwać więc nie jest to łatwe ani tanie. Też o tym myślałem bo kasa faktycznie jest duża na tym gdy ma się odbiorcę ale trzeba mieć na start . Pozdrawiam Serdecznie Marcin
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co produkować z tworzyw sztucznych? - strona 2": - przemiał tworzyw sztucznych - Elementy z tworzyw sztucznych - Europalet z tworzyw sztucznych - Przetwórstwo tworzyw sztucznych !!!! - przemiał tworzyw sztucznych
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|