|
Co produkować z tworzyw sztucznych? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zaczynam jeszcze jeden temat. Jak sądzicie co mógłbym zacząć produkować z tworzyw sztucznych co mogłoby mieć powodzenie na rynku?Moge mieć dostęp do maszyn,tworzyw i ludzi którzy orientują się w przetwórstwie,ale moze ktoś z Was ma jakis ciekawy pomysł.Z gory dzieki za podpowiedz.
a jakie to tworzywa?? PE, PCV, PP itp. czy jakies inne wynalazki??
a dostęp do maszyn?? jakich maszyn?? Ostatnio słyszałem o produkcji biokomponentów do paliw własnie z tworzyw. Myślę, że jest to całkiem dobry interes, gorzej z technologią, której osobiście nie znam ;)
Mam ABSOLUTNIE każde tworzywo.Maszyny różne,ale jakby był jakiś b.dobry pomysl to by sie jakos skombinowalo tą konkretnie potrzebną.
Może pomysł głupi ale ja bym proponował produkować baseny :D Takie ogrodowe a nie szpitalne oczywiście, tylko że do tego to duża maszyna chyba potrzebna :) Różne wzory i kształty :)
Żeby produkować jakieś rzeczy z tworzyw sztucznych potrzebujesz formę wtryskową. Tak sie składa, ze pracuje w zakładzie produkującym takie właśnie formy wtryskowe. Sam też jestem zainteresowany tym tematem, pisałem nawet o tym na forum. Jedyną rzeczą jaką mi brakuje to dobrego pomysłu i pieniedzy na wykonanie takiej formy, ponieważ są to rzeczy baaaardzo drogie np. forma na błotniki do roweru to koszt ok. 70 tyś zł. czy się opłaca?? Klienci, którzy przyjeżdżają zamówić formę po raz pierwszy, czy któryś tam raz z koleii podjeżdzają naprawdę luksusowymi autami. Jak się dobrze człowiek w to wbije to można dobre pieniądze z tego wyciągnąć. Pamiętam 2 młodych gości kiedy zaczynali od jednej formy na jakieś duperele, zaporzyczyli się u rodziny. Teraz robimy dla nich czwartą formę, dawno spłacili dług i przesiadli się z poloneza trucka na nowiutkiego nissana grand patrol. Cena formy zależy od złozoności, wielkości i czasu wykonania. Z autopsji wiem, ze ludzie zamawiają formy na różne duperele, bzdety i wychodzą na tym do przodu. Moim zdaniem jeśli sam produkujesz i sprzedajesz to są duze szanse aby wyjść na tym do przodu. Jak masz jakieś pytania to pisz tez jestem tym zainteresowany.
Możliwości jest sporo i myśle, że tutaj trzeba po prostu zaryzykowac. Słyszałem o gosciu co chyba ze 3-4 lata temu kupil ledwo chodzącą maszynę i zaczął robić meble ogrodowe typu krzesła,stoliki,ławki itd. Dziś zatrudnia okolo 100 ludzi i eksportuje towar do calej Europy. Są to pojedyncze przypadki,ale dlaczego komuś z nam ma się nie udać prawda?!:)
W moim mieście bardzo dobrze prosperują firmy produkujące folie i taśmy samoprzylepne. Popyt na te dwa produkty chyba się nigdy nie skończy, biorąc pod uwagę reklamówki jednorazowe i taśmy do pakowania.
Zastanawiałem się nad takimi rzeczami jak np.słomki do napojów,reklamówki czy nawet koszulki na papier na ktore popyt bedzie zawsze.
Witam!
Slyszalem o wielu osobach, ktore w ten sposob dorobily sie calkiem sporych pieniedzy. Najwazniejsze to pomysl... Wydaje mi sie ze wiem jak go zdobyc (wydaje mi sie), ale musze poczekac az wroci pewna osoba (2 tyg). Zamierzam zapytac sie tej osoby (wlasciciela dosc sporej firmy i ojca mojej dziewczyny): "jaka jest najbardziej banalna rzecz, ktora jego firma kupuje od firmy zewnetrznej". Mam nadzieje ze uda mi sie cos ciekawego wyciagnac. Wtedy pierwszy klient bylby murowany ;) Jesli dowiem sie czegos ciekawego to odezwe sie tutaj na forum. Ciesze sie, ze sa tu osoby, obeznane w temacie... pozdro
ja mam dla ciebie the best pomysł produkcja chlapaczeka na muchy to jest biznes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
pozdro
ja tez mam pomysl. jak zwykle zwiazany z kompami ;) wez zacznij robic obudowy komputerowe z plexy ;) powinienes dostac za nie troche :]
może listki do zjeżdżania po śniegu:) Takie wypasione i ładne, najlepiej jakieś z obrazkami czy napisami, za moich czasów na topie byłby michael jordan 23, agassi, NBA. Teraz to pewnie coś z hiphopu, mary jane itp
Ja też się interesuje tym tematem. Chciałem uzyskać kilka odpowiedzi na następujące pytania:
1. Jakie maszyny potrzebne są aby wybrodukować jakąś pierdołe( butelka, figurka, itp) 2. Ile kosztują takie maszyny 3. Czy maszyny są raczej uniwersalne , chodzi mi o to czy kupując jakąś maszyne da radę produkować np buteleki, jakieś talerzyki, sztuczce lub inne rzeczy zmieniając tylko forme, czy raczej do każdej dziedziny musi być inna maszyna np. kupię maszyne do butelek to tylko bedzie się nadawał do różnego rodzaju butelek a do talaerzyków już nie. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
Nie baw sie w drobne tanie rzeczy mam swietny pomysl na produkty tego typu...
Jednorazowe zamowienia na ten produkt siegaja milionow zl. Istnieje mala konkurecja ale ta branza dopiero sie rozwija i klijetow bedzie xxx wiecej. :mrgreen:
Można więcej informacji.........
|
|