|
Co proponujecie odlewać z aluminium? |
Co proponujecie odlewać z aluminium?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. mam mozliwosc kupna za grosze uzywanego sprzetu z odlewni. co byscie proponowali produkowac z aluminium? pozdrawiam
to chyba zależy jak skomplikowane można wykonać formy, i z jakiego materiału je wykonać, zdaje się że aluminium jako takie występuje tylko w postaci laboratoryjnej, a do odlewów stosuje się duraluminium i jeszcze ale nie jestem pewien czy dobrze pamiętam. oczywiście żeby był bizness na poziomie to trzeba znaleźć coś nietypowego i nie powielać tego co robią większe odlewnie bo nie wygrasz z nimi cenami itp
Niewiem jakiej klasy jest to sprzęt i jakie ma możliwości. Może dobrym patentem jako zarobek dodatkowy było by nadlewanie alufelg. Po spotkaniu z krawężnikiem uszczypała mi się felga, myślałem że już nic z tego nie będzie, ale znalazłem firmę która zajmuje się tego typu naprawami.
Zapłaciłem za tą usługę 200 złotych, felgę mogłem odebrać po 6 godzinach czyli długo to nie mogło trwać. Dobre i parę setek w miesiącu co by wpadło dodatkowo.
pomysl nad produkcja kratek wentylacyjnych!!! do kominkow itp. produkcja to groszowe sprawy a bierzesz w poruwnaniu niezle pieniazki. powodzenia!!!
a co oprucz alu możesz odlewać (stal >>>?????
witam, będąc w UK pracowałem w dużej firmie która zajmowała się produkcją szerokiego asortymentu z alum. i cynku. Z alum. największa produkja szła na wyciskacze do sylikonu, klosze do lamp przemysłowych, różnego rodzaju obudowy i wiele inych elementów. musisz sobie zdać sprawę z tego jakie wymogi musi spełniać wyrób, jaki będzie proces obróbki itp.Najpierw jednak propomuję sprawdzić rynek, jaki asortyment potrzebują twoi ewentualni zleceniodawcy. gdybym miał możliwość to sam bym w tem przemysł wainwestował.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co proponujecie odlewać z aluminium?": - spawanie aluminium sprzedaż aluminium - Mam 500 tyś co proponujecie ? - co proponujecie - Mam lokal i fundusze co proponujecie ?? - Zespół programistów - co proponujecie?
• Strona 1 z 1
|
|