to co robisz to właśnie stek bzdur
zanim zacząłeś mlm przeczytałes artykuł i juz wiedziałeś ze to stek bzdur ????
to jest własnie brak logiki
oceniłes ze to bzudry zanim przystąpiłes ?
wiec i ja moge bez przystępowania do mlm ocenić ze cały mlm to bzdura
Zaczynając przygodę z tym biznesem skonfrontowałem informację z tego artykułu z tym co usłyszałem od gościa, który w ten temat mnie wprowadzał, a także z wieloma informacjami, które znalazłem w sieci na temat MLM, a które można było traktować jako obiektywne źródło informacji. Nie napisałem, że przed podpisaniem umowy z firmą MLM przeczytałem ten artykuł i stwierdziłem, że to stek bzdur. Dzisiaj twierdzę, że to stek bzdur. Wówczas uważałem, że to co właśnie przeczytałem jest troszkę naciągane. Wg. tego artykułu podobnie jak i w Waszej opinii ten biznes to samo zło. Wszystko na tym świecie ma wady, ale musi też posiadać jakieś zalety.
a dowód na to ze przeszedłes pranie mózgu ?
a zwrot ,,niereformowalni " to własnie to
takie okreslenie pojawia się wielokrotnie na tym forum i uzywane jest przez zwolenników tego zabzdziałego biznesu
i to nie przypadek a właśnie powtarzanie tego co was nauczyli na tych szkoleniach
ten kto nie jest z wami jest niereformowalny
No cóż. Jestem przekonany, że tego określenia nie usłyszałem na żadnym spotkaniu szkoleniowym, na którym byłem. Może to jakiś przekaz podprogowy, hmm? Nikt nam też nie tłumaczy jak bronić temat MLM-u. Nikomu nic nie wciskamy, nikogo do niczego nie namawiamy i nikogo nie staramy się nawracać na jedną słuszną drogę. I pewnie mnie też tu by nie było, gdyby nie to, że lubię dyskutować i gdybyście w tak nielogiczny sposób nie atakowali biznesu networkowego.
Jeżeli ktoś tu ma wyprany mózg to Ty i Tobie podobni, dlaczego? Otóż dlatego, że mam wrażenie, że nie uznajecie innego rodzaju zarabiania pieniędzy jak etat, lub biznes klasyczny.
czyli juz nawet opinia brylanta czy jakiegoś szafira który pozno bo pozno ale przejrzał na oczy jest bzdurą ?
W firmie, z którą współpracuje też byli ludzie na najwyższych pozycjach biznesowych, którzy zarabiali pieniądze o jakich większość może pomarzyć, ale było im mało, więc działali nieetycznie, co skończyło się "wykoszeniem" ich z biznesu przez firmę. Dzisiaj też narzekają jaka ta firma jest zła i że nie da się w niej osiągnąć sukcesów, chociaż sami zarabiali miesięcznie 5-8 krotnie więcej niż przeciętny Kowalski z zakładu w moim mieście w ciągu roku. Ludzie po prostu bywają zawistni.
do znajdywania kolejnych naiwnych do jesli nie sprzedazy ( bo to sie nie udaje ) to własnie do budowania grupy
A jak bez sprzedaży zrobić miesięczny obrót, skąd pieniążki na premie, na wypłatę dochodu pasywnego dla tych z góry? W MLM nie płacą pieniędzy, za każdą podpisaną osobę, za samo zaistnienie nowej osoby w systemie. Zbudowana grupa musi pracować. Nie dociera do Ciebie, że aby zarabiać pieniądze to trzeba pracować?
tez masz pełny strych odkurzaczy i maszyn do gotowania ?
Nie wiem jak w Amwayu, ale w przypadku firmy, z którą ja współpracuje produkt zamawiam, gdy mam zamówienie od klienta.
dziwne
gdyby go skazali na ,,szczekanie " to chyba i kazaliby mu zdjąc strony a tak nie jest
Widocznie marne masz pojęcie na temat internetu. To jest wielkie morze, które nie jest łatwo moderować, czy cenzurować (i bardzo dobrze). A usunięcie takiej strony może się okazać bardzo trudne, jeżeli wrzuci się taką stronę na serwer znajdujący się w miejscu, gdzie dany wyrok nie obowiązuje (inny stan, kraj).
A jeżeli chodzi o ten spór przed sądem, to w internecie znalazłem takie informacje:
Z tego co mi wiadomo to przegrał proces o stwierdzenie nieprawdy?(defamation) którego się dopuścił w dokumentach pisanych do prawników.
Twierdził on w nich że
1 ) jemu i jego rodzinie grożono
2 ) oferowano mu pieniądze za to żeby siedział cicho
3 ) jego strona została zaatakowana przez Quixtar
W zamian za pisemne przeprosiny za te kłamstwa Amway i Quixtar zgodziły się odstąpić od procesu i nie żądać od niego żadnych odszkodowań.
Tekst przeprosin:
http://media.alticorblogs.com/wp-conten ... letter.pdf
informacja na ten temat:
http://www.mlmwatchdog.com/mlm-amway.html
Z informacji poniżej napisanej przez twórcę tego materiału wynika że sprawa nie dotyczyła bezpośrednio książki, choć sprawa ta bardzo negatywnie wpływa na jej wiarygodność.
Z drugiej strony na oficjalnej stronie stronie:
http://www.quixtarfacts.com/us-en/WebCr ... beler.html
piszą że ta sprawa dotyczyła informacji podanych na stronie Erica Scheibelera i podczas wywiadu dla programu informacyjnego.
Nie znalazłem żadnych informacji dot. jakiś procesów wytoczonych przez amway w sprawie jego książki "Merchants of deception".
Nie miałem czasu więcej szukać ale nie ma wiele informacji na ten temat bo nikomu nie zależy na jego nagłośnieniu - Ericowi bo się zblamował, a Altikorowi bo nie chce dawać Ericowi darmowej promocji.
Źródło: http://www.arystoteles.pl/nmf/YaBB.cgi?board=amway;action=print;num=1219735204
Pozdrawiam,
Darek.