większość opinii jakie ukazały się w tym temacie kryją w sobie prawdę.
Każdy kto wypowiadał się na temat Amway dotyczy to zarówno tych pozytywnych i negatywnych wypowiedzi miał podstawy do takich a nie innych stwierdzeń.
Ja sam przystąpiłem do "wielkiego biznesu" jakim jest Amway.
Jakie wrażenie początkowe na mnie zrobiło to całe przedstawienie można się domyśleć, garnitury, mowa o wspomnianych wcześniej milionach po które wystarczy się schylić.
Być może tak jest, ale dotarcie do poziomu pasywnych dochodów przez osobę która przystępuje do tej piramidy jest tak trudne jak wejście na wieżowiec po ścianie podczas wichury.
Po miesiącu gdy zorientowałem się co jest grane zacząłem notować większość tego co mówili organizatorzy spotkania. Później gdy porównywałem ich wypowiedzi choć były inaczej ułożone nawiązywały do tego samego.
Kłamstwa co do suplementów diety, że nie zawierają żadnych środków chemicznych tylko same witaminki były również idiotyczne, bo czy przysłowiowy kowalski może wiedzieć co to jest sorbitol, acesulfam K, aspartam, laktoza a te środki wchodziły w skład tych witaminek a nikt nie zaprzeczy, że to są składniki chemiczne??
Teraz z perspektywy czasu rozmyślając nad tym co ci ludzie mówili i biorąc pod uwagę fakty które przez ich manipulacje słowne były wybielane mogę stwierdzić, że dla swojej korzyści oszukują.
Kiedy rezygnowałem ze współpracy jeden z główniejszych w Amway zapytał się mnie dlaczego odchodzę, odpowiedziałem, że nie będę okłamywał swoich przyjaciół tylko po ty bym ja miał pieniądze. A wy okłamujecie.
Jego odpowiedź była bezczelna ale jak, że prawdziwa: "Nie, ja nie oszukuję, ja porostu nie mówię całej prawdy"
Rozpoczynając tą wypowiedź chciałem opisać wszystko co pamiętam z tych spotkań, co kazali mi mówić żeby sprzedać zrezygnowałem bo za dużo pisania.