Lech3 napisał(a):To nie była "Twoja" definicja , tylko wodolejska definicja zapamiętana ze szkoleń .
Kolego , to są wierutne bzdury w przypadku piramid MLM .
Zapewniam Cię , że jeżeli przestaniesz rekrutować nowych wolniej niż odchodzą obecni to cała Twoja piramidka posypie się jak kostki domino .
Aby cokolwiek zarobić w takiej piramidce to trzeba zasuwać z prędkością tarczy w szlifierce kątowej , zastanawiam się tylko jak to się ma do głoszonej przez Was maksymy "pracuj mądrze a nie ciężko" , a już opowieści o tym wolnym czasie, etc. to jest właśnie to co zawsze zrzuca mnie z krzesła od śmiechu .
Zgadam się z Tobą ze nie była to moja definicja, gdyż to w ogóle nie była definicja - po prostu przedstawiłem idee dochodu pasywnego w taki sposób jak ja to rozumiem. Skoro jednak wg Ciebie ta "definicja" jest definicją "książkowo/szkoleniową" chciałbym dowiedzieć się jaka jest wg Ciebie definicja dochodu pasywnego? Proszę wytłumacz mi co rozumiesz pod słowami "piramid MLM" bo te pojęcie to dla mnie jakiś absurd.
Nie wiem jaką masz wiedzę na temat MLM ale każdy doświadczony w tej branży ci powie że cały biznes MLM budujemy na 3-6 osobach (zależy od planu marketingowego), a nie na jak ty to nazywasz "rekrutowaniu" rzeczy osób. Oczywiście nie zmienia to faktu że wiele niedoświadczonych osób tak właśnie robi (prędzej czy później przestaje gdyż zauważa że nie na tym polega MLM). Pracuje mądrze a nie ciężko dotyczy m.in pracy właśnie w tymi wybranymi osobami a nie tłumami które dużo krzyczą i nic nie robią. MLM to biznes relacji, sam wybieram z kim chcę współpracować a z kim nie chcę. Co do wolnego czasu powiedz mi czy jesteś w stanie pracować przez cały rok 16h dziennie?