|
Co Sprzedawać aby sie opłacało ??? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam 20 lat i chciał bym rozkręcić coś swojego myślałem o sprzedażny na allegro ale szczerze nie mam pojęcia co by było dobre i trafne w dziesiątkę ze by był dobry zbyt i można by troch zarobić na tym :) proszę o pomoc a możne skierowanie mnie na inny Dobry Biznes:) z góry dziękuje:)
Człowieku ... Chyba się jeszcze nie nadajesz do interesów.
Pomyśl trochę realnie - napewno ktoś Ci poda biznes jak na dłoni. Rusz trochę głową. Do cholery. Poszukaj trochę, przejrzyj forum, różne wątki, może coś Cię natchnie, na coś natrafisz. Rozśmieszają mnie tacy ludzie jak Ty. Pewnego dnia stwierdzą, że nie chcą pracowac dla kogoś, wpiszą w google biznes, wejdą tu i napiszą taki bezsensowny wątek. Fajnie, że chcesz robić coś sam dla siebie. Ale z takim podjeściem nie osiągniesz za wiele.
Przylaczam sie do wypowiedzi @ziaja jesli szukasz pomyslu poczytaj najpierw watki. Mozesz tu znalesc przepis na kazdy biznes od robienia siatki ogrodzeniowej a skonczywszy na placowce mBanku. Malo tego, sadze ze jezeli znajdziesz odpowiedni watek to ludzie podaca ci dobrych hutrownikow itp. co do allegro to w promowanych aukcjach jest pendrive 8gb za 45 zl w paczce mozesz zamowic max 2 (przesylka 10zl) wiec.. cena jesnego to 55 zl kupujesz 10 (550zl) do tego kupujesz w jakim zwyklym tanim sklepie smycze po 2,5 za sztuke. masz 10 pen drivow 8gb na smyczy po 57.5. Sprzedajesz w srod znajomych po 90 zl (325zl zysku). prosty patent na biznesz. Podejrzewam ze zejda ci w mniej niz tydzien. Pozdrawiam
Zrób tak: znajdź coś po dobrej cenie, weź 1000 sztuk dobrze negocjując cenę (czytaj: tak, żeby była niższa niż ta na allegro) i sprzedawaj na allegro.
Druga opcja, to szukaj np. stalowych felg do aut po złomach i handluj na allegro. Jak wypalisz z cenami takimi jak oni - po 50zł/sztukę, to padniesz na ryj, bo to drożyzna, a jak np. po 15-20zł/sztukę to zarobisz. Tylko licz też koszty wysyłki. Tamte palanty sprzedają stalówkę po 50zł/Szt. + 30zł/kuriera za każdą. Tacy muszą zmienić lekarza, bo ich obecny ich oszukuje, a że są pewnie na zasiłku, to nie stać ich na dobrego. Obsewuj, kupuj taniej z innych źródeł i pchaj na aukcjach. Handel to świetny biznes dla obrotnych.
|
|