|
Co w Polsce oplaca sie produkowac? - strona 2 |
Co w Polsce oplaca sie produkowac?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
W polsce oplaca sie wszystko produkowac,tylko problem jest ze sprzedaniem tego co sie wyprodukuje
Równie dobrze mozna zadac pytanie: a co bedzie jak sie spali sklep w którym sprzedajesz albo jak sie zepsuje maszyna która pracuje na ciebie. Wszystko kożna ubezpieczyc lub naprawić. Oczywiście stawki ubezpieczenia sa wtedy zdecydowanie wyzsze. Ferrari faktycznie bedzie miało kilkanascie lat ale np 911 6 lub 7 lat
Czlowieku miales kiedykolwiek pod noga pedal gazu Ferrari. Jak dasz kluczyki jakiemus zapalencowi z CC1100 to ci samochod zajedzie po pierwszym zakrecie :D. Co za kolo
Co to za temat wogóle ?
Ktoś chce recepte na super biznes za 300tys, są chętni żeby wypisywać swoje marzenia warte wymyślona kase proszę bardzo ale nei ma sie co podniecać, ten temat to jeden wielki żart ! ... Polska jest w tyle za Francja to wiemy, ale nowości przychodzą do nas bardzo szybko i napewno nie po 30 latach ... KLEKS - niestety musze Cie zasmucić ale pomysły z płytą poślizgową istnieją ! Tak samo z możliwością jazdą Subaru co do Ferrari to inna bajka bo nie wiem gdzie ty chcesz tym pojeździć. Torów do jazdy Ci u nas brak i jest to za duża inwestycja. A nawet Tor Poznań który istnieje wiele do życzenia pozostawia jego nawierzchnia.
oddi widzę, że trudno ci się z tym pogodzić ale Polska niestety jest 30 lat za zachodem i nie jest to liczba wymyślona przeze mnie a okres podawany w wielu analizach:]
a co rozumiemy przez 30 letnie opóźnienie ??
Nie mówie że nie jesteśmy opóźnienii, ale to opóźnienie nie jest tak rozumiane jak żeś to napisał. Bo to że we Francji tuning jest modny teraz to wcale nie znaczy że u nas będzie modny dopiero za lat 30 !!
30 letnie opóźnienie dotyczy głównie PKB oraz w mniejszym stopniu obyczajów i przyzwyczajeń, które zmieniają się z biegiem czasu. Moja wypowiedź nie dotyczyła 'mody' tzn. tego, że rzeczy, które są teraz popularne na zachodzie u nas będą za 30 lat, nie posądzaj mnie prosze o tak skrajną głupotę. Napisałem o tym opóźnieniu by dać do zrozumienia autorowi postu, że 3/4 patentów działających na zachód od nas prędzej czy później trafi i do nas, samoloty latające 8 krotnie szybciej od dźwięku za 30 lat albo i więcej a inne jutro lub za miesiąc.
pzdr;]
Ale nic z tych technologii nie interesuje tak naprawdę autora bo nie ta kasa :) a i tak one nie przyjdą do nas za 30 lat tylko dużo szybciej.
Ale powiedzmy ze rozumiem o co Ci chodzi :) Pozdro
jesteśmy 30 lat za Francją bo nie nasprowadzaliśmy sobie arabów i murzynów i jeszcze nie robią nam burd w kraju
a co autora wątku to wydaje mi się że za dużo myśli a za mało robi,na innym forum był Pawłem,przynajmniej ja żałuje że cokolwiek do niego pisałem,strata czasu
hm, ja to mysle i sadz ze w polsce warto jest produkowac to co jest znane w całej europie jak nie na swiecie.ze ten produkt mamy najlepszy.o czym mowie?o Amfetaminie ponoc koszt produkcji jest nie duzy a mysle na zestaw małego chemika 300tys zł strczy na urzadzenie sobie labolatorium w piwnicy czy w zaciszu jakiegos siedliska.a skoro Pan meszka w francji to mozna cos pokombinowac w holandi ze towar za towa np za marihuane albo za pol produkt lisci koki ktore niby sa tam legalne.a gotowy produkt wyprodukowany w polsce mozna sprzedawac po krajach europy zachodniej jak i wschodniej.do tego jakies wymuszenie z ubezpieczalni z tego ferrari za 200tys i jakos bedzie biznes szedł.odbiorco Pan sobie zorganizuje zaraz ktos sforum zaproponuje wspolprace.......
ale teraz troszke na powaznie ja uwazam ze oplaca sie energetyka,wegiel drzewo.oraz co jest najwazniejsze.zywnosc zywnosci w polsce jest bardzo mało.ale jak nwestowac to poł prodkukt pamietajmy.kupujaac drzewo zrobisz meble,wybudujesz dom,mozna zrobic klocki,mozna miec opał.kupujac mebel bedzie czekał az go wyzucisz sprzedasz lub spalisz.co da ci zarobic surowe drzewo na ktorych masz 10 odbiorcow czy moze mebel na ktorego masz 2 chetnych.serdecznie pozdrawiam Adas
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co w Polsce oplaca sie produkowac? - strona 2": - co produkowac?? - Czy sie oplaca - Co zacząć produkować? - czy oplaci się produkować... ? - CO moge produkowac...?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|