Zakladam nowy watek co by nie mieszac tematow moze uda sie nam cos wpolnie wymyslec na forum
Moze pomozemy komus a i moze ja skorzystam wiec prosze o wpisywanie waszych pomyslow
Dzieki wszyskim za wpisy
|
Co w Polsce oplaca sie produkowac? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zakladam nowy watek co by nie mieszac tematow moze uda sie nam cos wpolnie wymyslec na forum
Moze pomozemy komus a i moze ja skorzystam wiec prosze o wpisywanie waszych pomyslow Dzieki wszyskim za wpisy
może skarpety, bo zbyt to jest
Panie Jerzy! Czy to Pan jest tym Polakiem od 14 lat mieszkającym we Francji? I któremu nie pasuje 1. Usługa dla oswiaty 2. dom weselny (he, he, he) 3) grawerowanie laserowe? I który ma aż 300000 zł, uważając, że z taka suma może wejść w nasz rynek? Ten rynek zmienił sie, jest inny niż na poczatku lat 90. Polacy tez sa juz inni, co zapewne wie Pan z przekazów prywatnych. Nie twórzmy listy biznesów za zadana sumę. Niech to raczej Pan okresli sie, w jakiej branzy (a może temacie) czuje się Pan na tyle dobrze, by ocenic proponowany biznes... Headhunterów nie brak-ci u nas (nie znaczy, że za takiego Pana uważam). A więc troche uwarunkowań, mosci Jerzy (George?).
Panie Kinomaniak ma Pan racje ze faktycznie trzeba sie okreslic w jakiej dziedzinie chcialbym
dzialac ale gdybym wiedzial to bym nie pytal na forum Co do pomyslow z watku poprzedniego wcale nie napisalem ze mi sie nie podobaja wrecz przeciwnie chociaz pomysl z laserem nie jest dla mnie najciekawszy ale moge sie mylic!! Ale nie ma co sobie wytykac roznicy zdan jezeli nie chce Pan pisac ewentalnego pomyslu to Pana wola Jezeli ktos bedzie mial taka wole to prosze o wpisy A co do kwoty w poprzednim watku to powiem Panu tyle ze jezeli ktorys z pomyslow okarze sie dobry i trzeba bedzie wylozyc wiecej pieniedzy jestem wstanie to zrobic wiec nie ma co tak krytykowc innych Pozdrowienia
Jeżeli w Polsce nie zrobi się biznesu na 10 tyś. to na 300 tylko straci.
Jest wiele rzeczy, na które jest zbyt ale ludzie nieorientowani o tym nie wiedzą. Moj teść np od 6 lat zajmuje się tabletkowaniem soli przemysłowej. Gotowy produkt (sól do zmiękczania wody głównie w pralniach) eksportuje głównie do Niemiec ale wchodzi powoli również na rynki wschodnie. Przez te 6 lat dorobił się pięknego domu 2 samochodów, zwiedził pół świata. Biznes na pierwszy rzut oka niepozorny ale jednak bardzo dochodowy. Jest jeszcze pewnie bardzo dużo rzeczy, które moglibyśmy produkować ale trafienie na nie to zazwyczaj przypadek lub efekt długoletnich i wnikliw analiz rynku. Możemy tutaj wymienić kilka rzeczy, które warto wytwarzać (lub przetwarzać) ale musimy mieć świadomość, że oprócz nas wpadło na te same pomysły zapewne setki ludzi w Polsce. Duża kasa jest w biznesach niszowych, na które niestety większość z nas jeszcze długo nie wpadnie (ale wszystkim tego serdecznie życzę;])
Przepraszam, Panie Jerzy, że wtraciłem sie w Pański marketing. Ma Pan racje: niech zgłaszaja pomysły i modla sie, by łaska Polonusa na nich spłynęła. Jednoczesnie wyobrazam sobie pracownika firmy doradczej, który w ten bezpłatny sposób zbiera content pomysłów od - bądz co badz - praktyków osadzonych w rzeczywistosci. To tyle...
Dokladnie jak mowisz Malpko trzeba znalesc niszowy towar moze nie zabardzo sprecyzowalem
tematu ale wlasnie chodzilo mi o rzeczy niszowe!! Napewno jest duzo jeszcze takich rzeczy tylko pytanie jest ciagle co????
Mieszka Pan we Francji. Na co tam jest teraz moda? Polska jest 20-30 lat za Zachodem więc warto podpatrywać pomysły u sąsiadów, nie popadajmy w przesadny nacjonalizm, Polacy są podobni do innych narodów i to co podoba się Francuzom raczej spodoba się również Polakom. Nie mówie tu rzecz jasna to towarach czy usługach charakterystycznych dla pewnych regionów. Pomińmy jedzenie żab itd;]
Stawiam na laser koszt rozp okolo 300 tys i mozna zaczynac pomysl innowacyjny ale pomysl musi trafic do wyobrazni ,godne podziwu sa pomysly pana Jogii i Kota .Jesli chodzi o produkcje to z ciekawoscia bede obserwowal wymiane postow.
pomysly z zachodu jak malpa napisal warto obserwowac. Jezeli chodzi o bardzo obiecujace nisze to glownie tym sie zajmuje i nie sadze aby na forum ktos wklejal pomysly za darmo. Chociaz warto pytac, moze akurat ktos pomyslowy nie interesujacy sie zarobieniem duzych pieniedzy cos wklei.
Pozdrawiam Mam jeszcze wiele pomyslow w zanadrzu, ale to juz temat w cztery oczy :)
Ja, jak zwykle napisze o czymś co może być uznane za niedorzeczne.
Wysłałem ten temat panu Jerzemu ale nie odpowiedział. Być może uznał go za bezsensowny.... Nie jest to produkcja tylko branża usługowa. Praktycznie zero konkurencji ( głównie ta druga propozycja ) 1. Profesjonalna płyta poślizgowa z bazą techniczną (auta, instruktorzy, szkółka jazdy sportowe,itp.) 2. Jazdy sportowe super autkami na zamkniętym torze: np Subaru, Porsche, Lotus itp. Wbrew pozorom 300000 wystarczy na 2 super auta a tor mozna wynajmować Jazdy według uznania np. 10min, 30min. Z doswiadczenia wiem że zwykły kierowca po 20 minutach traci koncentrację i robi sie bardzo zmeczony Ja, za jazde Subaru Imprezą np 30min dałbym nawet 300pln. Ten drugi pomysł to byłby jedyny taki interes w Polsce !!! Mam też inne niekonwekcjonalne pomysły. Być może to was nie przekonuje, ale ja interesuję sie tuningiem, brałem udział w supersprintach ( wyścigi amatorów ), jeżdżę na zloty i wiem że wielu młodych ludzi dały by sobie uciąć noge za mozliwość jazdy Porsche czy Ferrari ( które śmiało można kupić za 200000 ) Proszę o wypowiedzi gdyż nie wiem czy mój pomysł to strzał w 10 czy totalna kompromitacja.
kinomaniak, a ty juz otworzyles swoja wypozyczalnie, ze sie smiejesz z domow weselnych? czy po prostu fajnie sie posmiac z czegos co dla ciebie jest nieosiagalne? [ Dodano: Sro Mar 15, 2006 2:04 pm ]
a greg znowu z tym laserem. juz jest caly watek o tym. ostatnio nie widze postow MF i robi sie syf na forum
A co będzie, jeśli ktoś rozbije Twoje super autko? :???:
Za tyle można pewnie kupić Ferrari, ale chyba bardzo używane.
ferrari z silnikiem duzego fiata po czolowym :lol: :lol: :lol:
|
|