Witam,
pracowałem > 3 lata na etacie i postanowiłem założyć własną działalność. 2x byłem w PUP dowiadywać się o warunki uzyskania dotacji i usłyszałem, że za 1,5 - 2 miesiące jest następne rozpatrywanie wniosków ( dowiedziałem się też, że mam duże szanse na dotację, jako że moje wykształcenie - informatyka - pokrywało się z wykonywaną pracą - programista WWW - i pokrywałoby się również z tym, co będę robił prowadząc działalność). Byłem w stanie tyle poczekać, więc zarejestrowałem się jako bezrobotny, a następnie ponownie udałem się do działu dotacji i usłyszałem, że jednak w tym roku już nic z tego nie będzie. Czyli, jakby nie patrzeć, wprowadzony zostałem w błąd. Kobieta z którą rozmawiałem była na tyle niekompetentna, że nie potrafiła mi powiedzieć, co można zrobić z tym dalej. Generalnie szkoda mojego latania i chyba niepotrzebna rejestracja na status bezrobotnego.
Zapytuję więc Was forumowicze - co dalej? Skoro nie będzie dotacji z PUPu, a ja nie mogę z tym czekać do nowego roku, czy jest jakaś opcja na uzyskanie innego dofinansowania/dotacji przed lub po założeniu działalności? Bez tych pieniędzy tak czy siak zarejestruję działalność, ale zastrzyk gotówki niewątpliwie by się przydał.
Ps. jestem z województwa dolnośląskiego.
--
Pozdrawiam