Witam,
posiadam 30 tysięcy i chciałbym otworzyć jakiś rodzinny biznesik razem z żoną. Macie jakieś propozycje co można za taką kwotę zrobić?
|
Co za 30 tysięcy? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,
posiadam 30 tysięcy i chciałbym otworzyć jakiś rodzinny biznesik razem z żoną. Macie jakieś propozycje co można za taką kwotę zrobić?
Pewnie Cie nie zadowoli moja odpowiedz, ale to zalezy na czym sie znacie, co lubicie robic, itd. Pomysl tez sam jaka praca by wam sprawiala przyjemnosc, nie ma to jak robic to co sie lubi ...
Coś niecoś było już pisane. 30 tys. to dużo i mało na biznes. Pomyśl o odzieży używanej lub handlu w internecie.
Mały i rodzinny kojaży mi się od razu z cuekiernią albo małą piekarnią połączoną ze sklepem. Możecie również hodować kwiaty. Jakoś z rodzinnością mi się to kojaży. Poza tym przychylam się do odpowiedzi kolegi Barkleya najpierw pasja potem zarobek.
Jeżeli lubicie kwiaty i znacie się na nich, macie zdolności manualne i wyobraźnię do tworzenia kompozycji kwiatowych to możecie pomyśleć o kwiaciarni :D
A jeżeli mieszkacie na dużym osielu, gdzie (załóżmy) większość to zapracowani ludzie, nie mający czasu na gotowanie to pomyślcie o robieniu obiadków domowych. Na każdy tydzień przygotujcie menu i przedstawicie je swoim sąsiadom, dając im możliwość złożenia zamówienia telefonicznie lub poprzez e-mail z dostawą do domu. Poza tym przyłączam się do zdania Barkley'a, że trzeba robić to co się lubi :) Wybór należy do Was i pamiętajcie, że własny biznes wymaga dużo cięzkiej pracy. Pozdro :)
30 tys. a jakiś lokal macie, samochód itp?
http://tvn24firma.onet.pl - tu znajdziesz duzo pomyslow na wlasny biznes :)
Jesli nie poznamy wyksztalcenia Twojego i zony, Waszych umiejetnosci to trudno cos poradzic. Przeciez np. kucharz nie bedzie prowadzil biura rachunkowego ;)
poszukajcie drugiej pary z 30.000 PLN i sie dogadajcie....a wszystkim bedzie latwiej:)
a ja ci radzę niech jedno z was idzie do pracy a drugie robi interes
bo może się mylę ale sam robiłem biznes z żoną i przez 2 lata cały czas nam nie szło i tylko się kłuciliśmy a jak ona w końcu znalazła inną pracę to i jej idzie dobrze w pracy mnie biznes się rozkręcił i w domu spokojniej bo już ,ożemy na siebie patrzeć a tak to po 10 h w pracy w domu już nie chce się gadać ps. dobrze się nad tym zastanów ps2 jeszcze raz się nad tym zastanów powodzenia
...z tym biznesem razem z zona (wlasna) to wacus33 ma chyba racje...
- nie kady by tak potrafil:)
Może fundacja? Rejestrując fundacje w domu nie ponosi się kosztów administracyjnych. Minimalny fundusz założycielski wynosi 1000 zł koszt rejestracji w sądzie 500 zł, taksa notarialna 200 zł.
Witam.Za 30000pln można zrobić b.dobry interes ,na czasie,ale to nie na forum ,zapraszam i pozdrawiam.
|
|