|
Co za inwestować? |
Co za inwestować?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mam 23 lat jestem zarejestrowany jako bezrobotny skończyłem technikum ale w moim mieście niema pracy więc prosze o pomoc Wiem że moge starać się z urzędu o dotacje lew co za inwestować???
Pracy nie ma? Czy tez moze nie ma pracy, ktora by tobie odpowiadala? Zarobki nie takie?
Gdzie mieszkasz, bo az mi sie wierzyc nie chce, ze calkiem obiektywnie "pracy nie ma".
skąd jesteś??
Pracy nie ma za godną płacę , i nie widzę nic złego w tym że ktoś woli spróbować odpalić własny biznes zamiast pracować za 600 zł. Także proszę powstrzymać emocje.
skala35 nie ma pracy i chce cos z tym zrobic i chwala mu za to. W pelni wspieram przedsiebiorczosc! Jest jednak nieobiektywny w swoim twierdzeniu, ze pracy nie ma i to tylko chcialem podkreslic. Pytanie tylko, czy z podejsciem typu: pracy nie ma, da sie prowadzic biznes, czy tez skonczy sie to na: zlecen nie ma? Podczas, gdy zlecenia beda, tylko nie takie jakby nasz biznesman chcial!
Wiadomo o co chodzi. Jak się otwiera własny biznes to trzeba pracować (przynajmniej na początku) po 16h dziennie i liczyć się z tym, że efekty przyjdą po miesiącu, dwóch a może roku zależy od branży. Na pewno nie uważam, żeby najlepszym pomysłem na start było radzenie się innych tzn. najpierw pomysł potem dotacja. Zresztą jednak do realizacji własnego pomysłu inaczej się podchodzi. Chciałam jedynie zaznaczyć, że atak jest nie potrzebny.
Nie. Źle do tego podchodzisz. Nie szuka się pomysłu pod dotację, bo tak tworzą się chore pomysły. Najpierw szuka się pomysłu na to co chce się realizować (najlepiej coś w czym lubimy siedzieć), a dopiero później szuka się dotacji.
Mieszkam w Wielkopolsce 28tyś miasteczko jest tu 5 zakładów dosyć dużych ale co zrobić jak mówią nich Pan przyjdzie ja bedzie wiosna to może coś się ruszy
Myślałem żeby sprzedawać drewno kominkowe ale sie naczytałem na forum i szczerze to nie wiem czy dobry interes ale w mojej miejscowości i okolicach jest jeden koleś co się drewnem zajmuje jakieś 3 lata i chyba mu idzie
Jak bym miał swój biznes to napewno bym robił 16 godz bo bym wiedział że" robie na siebie" a nie na jakiegoś prywaciarza
Może nie możesz znaleźć pracy, bo traktujesz potencjalnego pracodawcę jak "jakiegoś prywaciarza"?
Widzę, że nie odniosłeś się do tego co powiedziałem. Chcesz własny biznes? Ok. Mam jedynie nadzieję, że nie naczytałeś się nie wiadomo jakich poradników, tzw. finansowych, które potrafią ludziom przewrócić w głowie... Już nie takich agentów tutaj widziałem. 1) jakie technikum skończyłeś? Masz tytuł technika, znasz się dobrze na tym czego się uczyłeś? 2) ile masz odłożonej kasy? ewentualnie ile rodzina może Cię wesprzeć? 3) na czym dobrze się znasz, z czego czujesz się lepszym od innych? jest taka rzecz?
Technikum Żywienia nie mam technika kasy też nie mam bo rodzina jest w długach i sam na prostą wychodzi
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co za inwestować?": - 50 000 zł w co inwestowac - W co inwestować? - czy inwestowac - W co inwestować - Czy warto inwestować ?
• Strona 1 z 1
|
|