|
Co zrobić gdy konkurencja jest nie uczciwa? |
Co zrobić gdy konkurencja jest nie uczciwa?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
witam. czy sa jakieś sposoby na nieuczciwą konkurencję? prowadzę firmę i chciałem sie rozreklamować wiec postanowiłem sie rozreklamowac w internecie i w okolicy. postawiłem 14 szyldów. początkowo na drzewach. gdy z policji dowiedziałem sie ze nie mogą wisieć bo ochrona środowiska moze ządać za to odszkodowania zdjąłem je i postawiłem na rurki. po miesiącu czasu wszystkie zginęły, byłem na policji ktora nic nie zrobiła ( odsyłała mnie z tekstem " wiadomo ze to on ale na gorący uczynku pan go nie złapał wiec nic sie nie da zrobić") policja nic nie zrobi a konkurencja posuwa sie dalej, były juz zastraszenia i telefony z grożbami wieczorami. jego szyldy wiszą na drzewach nadal, ochrona środowiska ma to gdzieś, szyldów nie opłaca mi sie stawiać gdyż giną. straciłem juz 20 szyldów i trochę gotówki, firma mi podupada a konkurencja sie smieje co mam zrobić? czy jest wogóle jakaś szansa żyć uczciwie i konkurować na runky??? Prosze o odpowiedz
pozostalo chyba tylko zagrac tak jak on gra, a zeby dodac pikanterii, w miejsce jego reklam wstaw swoje...zasada jest jedna, jesli raz pokazesz ze jestes bezradny to cie zjedzą, musisz sie "postawic" i miec nadzieje ze tylko na telefonach sie skonczy, jesli nie, zawsze jest droga prawna na rozwiazanie pogrozek itp, ale to nie policja :)
sam postępowałes niezgodnie z prawem ( to ze nie wiedziałes to zadne wytłumaczenie )
a jak postawiłes na rurkach to zbieracze złomu pewniej wzięli niz konkurencja czesto na forum pojawia się określenie ,,korzystne ceny " załoze firme i bedę miał ,,korzystne ceny "- to tez jest element nieuczciwej konkurencji oczywiscie ze robic tanio - konkurencyjnie nie zawsze oznacza nieuczciwie ale jak napisałem drukowanymi - to jest ELEMENT nieuczciwej konkurencji a nie zasada
Póki ma z tego zysk nie jest to nieuczciwa konkurencja - gdyby ceny zaniżał i sprzedawał z stratą to wtedy jest to element nieuczciwej konkurencji jest o tym w ustawie. Co do telefonów to jeśli masz nr to możesz zgłosić to na policję.
Zainwestuj troche więcej gotówki, wywal szyld na jakiejs głownej ulicy, zaczep je do kamienic, lamp słupow na duzej wysokosci, ugadaj sie z miastem... itp. szyldu wielkosci 8m x 2m (przykladowo) nikt Ci tak poprostu nie ukradnie a i konkurencja sie wscieknie ;).
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co zrobić gdy konkurencja jest nie uczciwa?": - Co zrobić gdy konkurencja podszywa się pod naszą firmę? - Jak to jest z tym vatem????? czy moge zrobic tak?? - Pomysł jest, brak funduszy - co zrobić ? - co zrobić żeby zarobić?co jest opłacalne na wsi? - www.BANKPOJAZDOW.PL - pomysł jest, brak kapitału, co zrobić?
• Strona 1 z 1
|
|