Witam,
Mam 20 lat. Od roku przebywam zagranica, przyjeżdżając sporadycznie do polski i organizując (w celu zwiększenia zasobu finansowego) rożne imprezy studenckie. Zgromadziłem w ten sposób ok. 90000 zl. Chce wrócić do kraju w okolicach września i rozpocząć studia, ale jednocześnie zacząć pracować w swoim własnym biznesie. Przebywając na obczyźnie zrozumiałem świat kapitalizmu i uważam, ze jest to dobry sposób na nieźle pieniądze. Chciałbym zostawić w kraju, zainwestować zgromadzone już fundusze, aby zwiększyć ich ilość. Niestety nie jestem znawca tego tematu. Słyszałem cos o funduszu ARKA. Co o nim myślicie?
Po powrocie do kraju chce otworzyć własny salon kosmetyczny (solarium, fryzjer, usługi kosmetyczne, tipsy itd)+trochę handlu kosmetykami (sklep+internet), co myślicie o takim pomyśle? Wydaje mi się, ze ten segment rynku zawsze znajdzie swoich ulubieńców i zapewni znośne pieniądze, jak dla początkującej osoby. Jestem dopiero w fazie początkowej tworzenia biznes planu, ale wydaje mi się, ze powinienem bez problemu zmieścić sie w okolicach 100000zl.
Ps: Jakie studia polecacie dla osoby, która swoja przyszlosc wiaze z prowadzeniem biznesu?