|
Co zrobić z ziemią? |
Co zrobić z ziemią?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Mam 8ha ziemi w pięknie położonym miejscu, jest to mała wioska niedaleko ciekawej i odwiedzanej przez licznych turystów miejscowości jaką jest Srebrna Góra! Chciałbym wykorzystać jakos ten grunt ponieważ leży odłogiem, a mi się marzy własny interes! Na rolnictwie się zupełnie nie znam, więc myślałem o wyciągu narciarskim ale niestety za mała górka. Wpadł mi też pomysł do głowy o polu namiotowym ale znowu za duża górka!! Swietny dojazd jest dużym atutem tego miejsca!! Byłbym wdzięczny za każde podpowiedzi w tej kwesti! Gorąco pozdrawiam!
Słowo klucz: odrolnić;)
pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments
Witam! Proponuję rozpoczęcie własnej działalności. Dobry interes, to agroturystyka. Można otrzymać refundację w wysokości 50 % od inwestycji. Inwestujesz 200 tyś. a zwracają 100 tyś.zł. Ale koniecznie trzeba spełniać pewne warunki. Pozdrawiam! fundusze_unijne@wp.pl
Witam.
Muszę powiedzieć że pomysł z agrturystyką bardzo mi sie podoba cały teren powinieneś odrolnić troszke z tym papierów ale wszystko jest dla ludzi :) następnym etapem byloby skontaktowanie się z firmą która produkuje domy z drewna aby zrobiła dla Ciebie domki pod ten typ podłoża (górzysty) potem podłączysz wszystkie media wykopiesz staw ( jeśli warunki pozwolą) zadaszone miejsce na ogniska dobrym pomysłem byłoby minizoo z kilkoma zwierzętami i robisz interes. Powodzenia :)
takiego koszałka -opałka ( czytaj kretynizmu ) to juz dawno nie słyszałem
,,odrolnić ziemię i zając się agroturystyką " dobre ,dobre ,naprawde dobre podobnie jak ,,zadaszone miejsce na ognisko " taka mni kurna -chata ognisko pod dachem kurna , dobre
sam jestes kretynem kaszalocie nie wiesz o czym mówie to sie nie wtracaj kazdy wie ze agroturystyke mozna otworzyc majac gospodarstwo od kilku lat i to dzialajace ale jakos bylo trzeba to okreslic do ogniska pod dachem sa specjalne plany budowy sam kilka gotowych projektow widzialem i co Ty na to...
ale ja własnie próbuję cię zrozumiec po kiego odrolniać teren jesli na nim nie mozna zrobic agroturystyki ? agro turystuka jak sama nazwa wskazuje moze byc na terenie agro -czyli rolniczym jak go odrolnisz to masz ,kaszalocie nie agro ,ale zwykła turystykę wtedy zaczynasz płacic podatki tracisz przywileje wiazace się własnie z agro chyba ze nie masz pojecia o czym piszesz ,podobnie jak z ogniskiem pod dachem to tak jakbys sobie postawił kajak w pokoju , i wiosłował na sucho ,bo nie lubisz wody
z ntym kajakiem bylo świetne ale nie jestesmy tu po to aby się kłucic tylko po to aby pomóc wiem że traci przywileje ale jesli nie spełnia tych wymogów to pozostaje tylko odrolić z tym ogniskiem które Cię strasznie denerwuje jest inna sprawa ognisko podczas deszczu śniegu itp.... nie jest w innym przypadku mozliwe więc co dalej...???
ognisko mnie nie deneruje
ale jak się walne przy ognisku z browarem , to lubię sie w w kosmos pogapić a jak mam dach nad ogniskiem to co za przyjemnosć ? a jak browara za duzo i ktos wiecej do ognia wsypie ,to i po dachu i po ognisku a zeby własnie miało to sens to teren powinien byc własnie nieodrolniony bo zamiast agroturystyki to masz normalna dg z zusem i podatkami
Z ziemii rolniczej zrobić budowlaną i znaleść frajerów którym sprzedasz bardzo drogo :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Co zrobić z ziemią?": - co zrobic z ziemią? - co zrobić z ziemią w górach? - Czy da się zrobić biznes z ziemią rolną? - ZIEMIA (12hektarow) co oplaca sie z nia zrobic? - Ziemia rolna nad jeziorem - co z tym zrobić?
• Strona 1 z 1
|
|